Easyvegan

De titel gaat over de Easyvegan challenge, een initiatief van Eva vzw dat mensen moet overtuigen om vegan te gaan eten. De campagne begon op 1 november en is dus al even bezig maar geïnteresseerden kunnen zich zeker nog inschrijven.

Zelf eet ik sinds kort bijna vegan. Ik werd er een beetje toe gedwongen door Arne omdat hij allergisch is voor melk, ei en soja en hij borstvoeding van mij krijgt. Voordien aten we al regelmatig een vegetarisch gerechtje maar daar kwamen vaak room, kaas of eieren aan te pas, nu niet meer dus. Omdat soja ook niet kan en ons menu anders wel heel beperkt zou worden eten we toch af en toe vlees of vis. Een echte veganist ben ik dus tot mijn spijt niet want ik tegenstelling tot wat de titel van de Easyvegan challenge doet uitschijnen vind ik het helemaal niet gemakkelijk. Maar Arne zijn vrolijk gezichtje is voor mij belangrijk genoeg en gelukkig zijn er facebookgroepen waar je ideeën kan uitwisselen met andere mama’s die in hetzelfde schuitje zitten.

Graag deelde ik mijn favoriete vegan receptjes met jullie:

En uiteraard heb ik ondertussen ook al lekkere dessertjes ontdekt:

Voor de rest drink ik nu thee bij het ontbijt in plaats van melk en vervang ik choco door pure hagelslag. Als beleg ’s middags eet ik regelmatig humus of aubergine spread (gewoon te koop in de colruyt), soep, of een overschotje van de vorige dag. Het is ook een kwestie van verpakkingen lezen want in vele soorten chips, bouillonblokjes, … zit melkpoeder of soja maar sommige merken kunnen dan weer wel (vb. paprika chips van Croky 🙂 ). Wat mij ook opvalt is dat producten van de Albert Heijn vaak veel minder toevoegingen bevatten en dus wel kunnen. Misschien zijn ze in Nederland strenger op wat er qua voeding toegelaten is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *