Een blogwereld vol Sofie’s

Op de pagina over mij vermelde ik het al even, ik ben niet alleen in blogland! Hier volgt een lijstje met interessante blogs van naamgenootjes:

 • Natuurlijk Sophie
  Ik weet het, onze blognamen zijn op de schrijfwijze na identiek. Toch ontdekte ik haar blog pas toen ik mijn naam gekozen had. Qua blogstijl zijn er wel verschillen. Natuurlijksophie schrijft namelijk maar één keer per maand en post vooral receptjes voor gezonde lekkernijen. Ze schrijft sinds juli 2015 en haar meest recente post ging over lolly’s van banaan gedipt in chocolade, mmm.
 • Eenwereldvansofie
  Blogt sinds augustus 2015 regelmatig over feminisme maar ook over haar burn-out en de combinatie van werk en gezin. Sinds kort schrijft ze over haar zoektocht naar een job en haar babytje. Ze heeft ook nog een peuter rondlopen. Haar verhalen en bedenkingen zijn voor mij heel herkenbaar.
 • damngoodsoffie
  Op haar blog ‘Perfect Day for a Picknick’ schrijft ze al sinds september 2012. Ze vertelt over het verlies van haar  mama maar ook feminisme ligt haar nauw aan het hart. Haar laatste post gaat over mannenrechtenactivisme. Haar posts over deze belangrijke thema’s zijn erg inspirerend.
 • fiekefatjerietjes
  Deelt al 6 jaar haar favoriete plantaardige receptjes op haar blog omdat er in België nog te weinig aandacht besteed wordt aan plantaardig eten / gebak. Sommige receptjes kan je terugvinden op de website van EVA vzw. Mijn favoriet tot nu toe is haar pompoenlasagne! Ze maakt ook elke keer erg mooie foto’s van haar gerechten. Ik hoop eigenlijk dat ze ooit gebundeld worden in een boek.

Heet jij ook  Sofie en staat je blog er nog niet tussen, laat gerust iets weten!

7 gedachten over “Een blogwereld vol Sofie’s

 1. Eindelijk de tijd gevonden om weer eens interactief te bloggen ?. Leuke blog heb je trouwens! Blij dat ik herkenning geef, we zijn zo snel geneigd te denken dat we er alleen voor staan en dat het bij anderen op rolletjes draait.

 2. He ik ontdek deze nu pas. Bedankt voor de vermelding. Grappig ook, al die Sofies. Wanneer er vroeger Sofie werd geroepen op straat, ging ik er zelfs van uit dat ze niet mij riepen. Zoveel Sofies …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *