Fietstocht van de maand: november 2016

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begin ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: de bakker

Afstand: 3,2 km heen en terug

Weersomstandigheden: Het is wisselend tot meestal zwaarbewolkt met perioden van regen, vooral aan zee en in het zuidoosten van het land. De zuidenwind waait vrij krachtig tot krachtig en aan zee soms zeer krachtig (uit zuidzuidwest) met rukwinden tot 80 à 90 km/h. Temperatuur 12°C . (bij ons was het gelukkig droog)

Tijdstip: 8.25 u

Duurtijd: 30 min

Fietsuitrusting: stoeltje + fietstas

Wie? Ik en Joris

Kledij: winterjas, sjaal (handschoenen niet gevonden en nog niet noodzakelijk)

Opmerkingen: De heenrit, wind in de rug, verliep super vlot. Op de terugweg heb ik hard moeten trappen.

noot achteraf: Ik koos onbewust meteen een bijzondere dag uit voor deze eerste fiets blogpost. Toen ik ’s middags boodschappen ging doen waren de rukwinden zo hevig dat ik twee keer de controle over mijn fiets verloor. Aan de meeste weersomstandigheden kan je je kledij aanpassen zodat fietsen toch mogelijk is maar deze keer besloot ik toch om mijn fiets de rest van de dag in de garage te laten staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *