Ons weekmenu: de uitvoering

In mijn vorige post kon je al lezen hoe wij het opstellen van een weekmenu aanpakken. Het doel daarvan is om maar één keer per week boodschappen te doen en dan alles in huis te hebben voor een week koken. In de praktijk komt er toch af en toe wat extra gewinkel aan de pas. Een overzicht van wat er zoal misloopt:

  • Bij het menu van vorige week waren een aantal ingrediënten nodig die ze bij Colruyt niet hebben: kikkererwtenmeel en kokosyoghurt. Daarom was een extra uitstap naar de bioplanet nodig maar daar aangekomen bleek de kokosyoghurt uitverkocht, dan maar geen yoghurt in de dressing bij de koolsalade en geen tzatziki bij de maïsfritters.
  • ’s Zondags is er onze vaste uitstap naar de bakker, daar kopen we naast onze pistoletjes ineens ook 3 broden om de week door te komen (2 broden bewaren we in de diepvries).
  • Het fruit was sneller op dan gepland en ik had nog ingrediënten nodig om een extra lading pompoenmuffins te kunnen maken, daarom was er nog een winkeluitstap nodig in het midden van de week.

  • Het lege gat dinsdagavond werd ondanks de goede voornemens om zoveel mogelijk vegetarisch te eten opgevuld met kip (zat nog in de diepvries), appelmoes en aardappelen.

Maar niemand is perfect, toch?

2 gedachten over “Ons weekmenu: de uitvoering

  1. Bij mij is het vaak een kwestie van iets vergeten opschrijven op mijn boodschappenlijstje of denken dat ik het zo wel zal onthouden en dan toch thuis komen en het niet bijhebben. Ik vind het echt vervelend dat ze sommige ingrediënten bijvoorbeeld niet in de Colruyt hebben en dat je speciaal daarvoor nog naar een andere winkel moet.

    1. De keuze bij Colruyt is inderdaad wat beperkter maar hie komt het toch niet zo vaak voor dat ze een ingrediënt niet hebben. Ik heb er wel lang over gedaan om te vinden waar alles staat (die schabben tussen en boven de vriezers bijvoorbeeld) maar gelukkig zijn ze altijd heel vriendelijk en behulpzaam. Iets vergeten doe ik niet vaak meer sinds ons whiteboard systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *