De 2 redenen die mij doen bloggen

Er zijn twee redenen dat ik met bloggen begon, een rationele maar ook een meer persoonlijke reden. Beide verdienen een toelichting.

Ik schrijf graag. Bovendien vind ik het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt wat betreft zijn ecologische voetafdruk. Die combinatie leidde tot het plan om een boek te schrijven over ecoreizen. Toen kwam er toch wat twijfel. Ga ik een uitgever vinden die een boek van een onervaren en ongekende schrijfster wil publiceren? Daarom besloot ik voor een tussenstap te kiezen. Het boek is nog steeds mijn doel maar in afwachting daarvan hoop ik met deze blog schrijfervaring op te doen, bekendheid op te bouwen, ideeën te krijgen en wil ik ook uitzoeken wat jullie boeit, waarover is er nog te weinig geschreven?

De tweede reden is persoonlijk. Ik kan mij moeilijk afsluiten van mijn omgeving hoewel ik nood heb aan tijd voor mijzelf. Deze blog is mijn hobby. Mijn reden om mij even terug te trekken van de kindjes en het huishouden. Ik ben namelijk een introvert en ook al zie ik mijn kindjes doodgraag, een kleuter die heel de dag rond mij hangt en vragen stelt kost mij veel energie. En dan moet ik dus even opladen, zoals schitterend is weergegeven in onderstaande cartoon.

cool-shy-people-hamster-ball

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *