De 5 fietsen die onze garage vullen

 

Ik vertelde jullie al dat ik een grote fan ben van fietsen. We hebben er dan ook voldoende. Elke fiets heeft zijn specifieke toepassing en wordt aangevuld met praktische accessoires zodat ze voorzien in onze dagelijkse verplaatsingen. Een toelichting bij deze rommelige foto:

  1. Op de voorgrond zie je het fietsje van Joris. Hij kreeg het fietsje van onze buren omdat hun kindjes eruit gegroeid waren. Fietsen doet hij heel graag net zoals mama en papa 🙂 Er wordt momenteel af en toe geoefend zonder zijwieltjes maar met zijwieltjes heeft nog zijn voorkeur.
  2. De tweede fiets is een Brompton plooifiets. Wat heb ik daar veel plezier mee gehad! Hij heeft vooral veel dienst gedaan toen ik voor mijn doctoraat bijna dagelijks tussen Leuven en Merelbeke (Gent) pendelde. Nu wordt hij minder vaak gebruikt maar af en toe bewijst hij nog eens zijn nut als Thijs of ik de trein nemen naar een ander stad of als we met de auto weggaan en één van ons moet vroeger door of moet ergens ander heen.
  3. De fiets van Thijs met fietsstoeltje.
  4. Mijn fiets met stoeltje en fietstas. Het fietsstoeltje staat gemonteerd op een bagagedragerverlenger zodat ik naast de kindjes ook nog boodschappen kan vervoeren op  de fiets.
  5. Helemaal achteraan staat de koersfiets van Thijs. Thijs gaat graag koersen in clubverband of met vrienden maar in de periodes dat het thuis of op het werk drukker is staat hij soms langere tijd stil.
  6. (de oplettende geest merkt op dat er nog een fiets in ons rek staat, deze is van de studente die een kamer in ons huis huurt)

Deze fietsen in combinatie met een fietskar, twee fietsstoeltjes en vier super praktische fietstassen van Vaude zorgen ervoor dat wij onze auto niet vaak gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *