Fietstocht van de maand: december 2016

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begin ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: station Antwerpen-Berchem (eindbestemming Leuven)

Afstand: 13 km heen en terug

Weersomstandigheden: Matige wind uit het zuid-oosten. De hardste windstoot had een snelheid van 9 m/s. Een frisse dag met gemiddelde temperatuur van 6,5 °C en een gevoelstemperatuur van 3,7 °C. De minimum temperatuur was 5,2 °C en de maximum temperatuur 7,9 °C. De zon liet zich in het geheel niet zien. Er viel geen neerslag. Het was een geheel bewolkte dag.

Tijdstip: 17.00 u

Duurtijd: 21 min heen, 29 min terug (volgens Google Tijdlijn)

Fietsuitrusting: /

Wie? Ik

Kledij: winterjas, sjaal, handschoenen

Opmerkingen: Voor een kerstetentje met mijn bijna ex-collega’s moest ik in Leuven zijn. Oorspronkelijk had ik het plan de auto te nemen maar omdat de verplaatsing tijdens de spitsuren viel en alleen al het idee om parkeerplaats in het centrum van Leuven te zoeken mij stress bezorgde besloot ik de trein te nemen. Een beslissing waar ik zeer tevreden mee was. Rustig tijd om te instagrammen en te lezen op de trein en de mogelijkheid om wijn te drinken tijdens het diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *