Groene vingers en een wit decor zorgden voor een goeie start van het nieuwe jaar!

2017 begon hier rustig maar daarom niet minder goed, dit zijn de dingen die mij bijblijven van afgelopen week:

 • Thijs en Joris bouwden een wilgenhut in onze tuin, althans dat dachten ze… Thijs en ik speelden al langer met het idee om zo’n constructie in onze tuin te maken. Je steekt wilgentenen in de grond en vervlecht deze op de manier dat jij wilt en in het voorjaar vormen de takken nieuwe wortels en lopen de knoppen uit. De nieuwe scheuten kan je dan weer vlechten totdat je constructie dichtgeweven is. Een levende hut. Thijs vroeg waar hij ze mocht zetten en begon eraan. Even later riep hij me om vol trots het resultaat te laten zien. Heel mooi gedaan maar toch merkte ik meteen een klein maar toch belangrijk foutje… De takken die hij gebruikte waren helemaal geen wilgentenen! Daar heb ik hem toch even mee uitgelachen šŸ™‚ We laten de hut staan en zien wel wat er van komt dit voorjaar. Misschien lopen de takken die hij gebruikt heeft ook wel uit en is het resultaat nog mooier dan een ‘gewone’ wilgenhut?
 • Op onze vensterbank in de keuken staan twee orchideeĆ«n die al jaren meegaan. Een tijdje terug merkte ik op dat er op een van de stengels nieuwe blaadjes Ć©n wortels verschenen. Google leerde mij dat zo’n baby Phalaenopsis een ‘keiki’ heet. Ik knipte hem los van de moederplant en stak de wortels in een pot met orchideeĆ«nsubstraat. Wat ben ik blij met mijn nieuw baby’tje šŸ™‚
 • Toen we voor het orchideeĆ«nsubstraat naar AVEVE gingen stond daar een slee in de aanbieding. Met het idee dat zoiets wel leuk is mocht het sneeuwen kochten we er eentje en hoera twee dagen later werden we wakker en zag alles wit! We trokken met z’n vieren en de slee naar het fort op zoek naar een leuke helling. De helling was net niet stijl genoeg om te blijven glijden maar Joris houdt toch niet zo van snelheid en vond het heel leuk.
 • De sneeuw van gisteren zorgde voor mooie taferelen. Onderweg zag ik deze rode bessen met een ijslaagje rond. Ik heb ze nooit eerder gezien en weet dus niet om wat voor soort struik het gaat, iemand die mij kan helpen?
 • Sinds we vegetarisch eten gebruiken we vaker noten in onze gerechten en wat is er leuker (en goedkoper) dan nootjes rapen in je eigen tuin? Daarom plantten we twee hazelaars in onze tuin. Hazelaars zorgen bovendien voor veel stuifmeel in het voorjaar wat ook mijn bijtjes ten goede komt. Omdat onze kip in dat stukje tuin vrij rondloopt bouwde Thijs een hekje rond de jonge planten om ze te beschermen.

Natuurlijke waren er ook minder leuke dingen. Arne veroorzaakte weer enkele helse nachten (een aardappelallergie?) en ik ging een keer naar mijn co-promotor in Leuven om daar van de secretaresse te horen dat hij ziek was. Maar die zaken zijn binnenkort weer vage herinneringen en overtreffen niet het geluk van veel tijd en rust van afgelopen week. Daarom steun ik ook het pleidooi voor een 30-urenweek voor iedereen (ook mannen!), zodat er ook tijdens een werkweek tijd is voor kleine leuke momentjes!

3 gedachten over “Groene vingers en een wit decor zorgden voor een goeie start van het nieuwe jaar!

 1. Wat heb je dat weer leuk verteld dat van die boomhut jezou er op slag aan beginnen in mijn jeugd droomde ik daar ook van dromen want de tuin was niet groot genoeg.
  Dat van die hazelaar is een goed idee je kunt ook een tamme kastanje boom planten en nog een idee je kunt zelf een walnoten boom kweken jen steekt een paar mooie exemplaren in de grond en je ziet wat er van komt in de lente succes het zal wel een paar jaar duren eer ge resultaat hebt toch leuk om er naar uit te kijken.

 2. van die orchideeĆ«n, dat klopt – ik heb helemaal geen groene vingers,
  maar mijn hulp wel.
  als ze uitgebloeid zijn, zet ze die gewoon op een koele en lichte plaatsen na een tijdje verrijzen die terug !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *