Een blogwereld vol Sofie’s: update

Een tijdje terug schreef ik er al over, ik ben niet alleen in blogland! Ondertussen kwam ik via via nog terecht op de blogs van drie extra Sofie’s. Het begint misschien een obsessie te lijken maar ik vind het gewoon leuk om te volgen waar anderen mee bezig zijn en een gemeenschappelijke voornaam wekt meteen mijn nieuwsgierigheid 🙂 Het lijstje:

 • Tussendromenenleven
  Op deze mooie blog schrijft Sofie al meer dan 6 jaar over gelukkig groen leven, leuke dingen en chronisch ziek zijn. Ze schrijft ook soms over gezonde lekkere dingen die ze koopt of maakt. Haar laatste blogpost gaat over Abbot Kinney’s Coco Frost ijs, en zo kwam ik terecht bij haar recept voor plantaardig bananenijs, staat op mij todo lijst want ik denk dat ik daarmee hier wel wat mensjes blij kan maken!
 • Sofinesse
  Sofie is radiopresentatrice bij radiozender Nostalgie waar ze de ochtendshow doet. Op haar blog schrijft ze (sinds 2010) over haar werk, haar rol als mama van twee zoontjes en bewegen. Ze deelde onlangs haar succesrecept voor koemelkvrije havermout bananenkoekjes. Sinds een paar weken volgt ze een koemelkvrij dieet omdat haar zoontje dat borstvoeding krijgt waarschijnlijk allergisch is. Ik heb het zelf ook maandenlang gedaan dus weet wat het is en wens haar veel succes, na een tijdje wordt het gemakkelijker maar het blijft toch een opgave.
 • Fielosophie
  Houdt van muziek, reizen en schrijven en blogt daar al meer dan 10 jaar over! Is een denker en dromer en ook mama. Haar laatste blogpost gaat over hoe ze haar spoedkeizersnede beleefde.

En natuurlijk zijn er nog de reeds gekende Sofie bloggers, een update van hun schrijfsels:

 • Natuurlijk Sophie
  Ik weet het, onze blognamen zijn op de schrijfwijze na identiek. Toch ontdekte ik haar blog pas toen ik mijn naam gekozen had. Qua blogstijl zijn er wel verschillen. Natuurlijksophie schrijft namelijk maar één keer per maand en post vooral receptjes voor gezonde lekkernijen. Ze schrijft sinds juli 2015 en haar meest recente post ging over lolly’s van banaan gedipt in chocolade, mmm. Ze is oprichter van Nalini, een natuurlijk kraampakket.
 • Eenwereldvansofie
  Blogt sinds augustus 2015 regelmatig over feminisme maar ook over haar burn-out en de combinatie van werk en gezin. Sinds kort schrijft ze over haar zoektocht naar een job en haar babytje. Ze heeft ook nog een peuter rondlopen. Haar verhalen en bedenkingen zijn voor mij heel herkenbaar.
 • damngoodsoffie
  Op haar blog ‘Perfect Day for a Picknick’ schrijft ze al sinds september 2012. Ze vertelt over het verlies van haar  mama maar ook feminisme ligt haar nauw aan het hart. Haar laatste post is een brief aan haar overleden mama waarin ze beschrijft hoe het verlies voelt en wat ze het meeste mist.
 • fiekefatjerietjes
  Deelt al 8 jaar haar favoriete plantaardige receptjes op haar blog omdat er in België nog te weinig aandacht besteed wordt aan plantaardig eten / gebak. Sommige receptjes kan je terugvinden op de website van EVA vzw. Mijn favoriet tot nu toe is haar pompoenlasagne! Haar laatste blogartikel beschrijft waar ze mee bezig is (haar blog, koken) wat haar inspireert (lijstjes), wat haar frustreert (droge handen), waar ze trots op is (haar dochter),…

Heet jij ook  Sofie en staat je blog er nog niet tussen, laat gerust iets weten!

7 gedachten over “Een blogwereld vol Sofie’s: update

 1. Damngood Sofie je schrijft op een zeer plezierige manier dat aanzet tot lezen en kijkt al uit naar het volgende.
  Deze blog vond ik super om ook zo kennis te maken met die andere Sofies en wat hen bezig houd.

 2. Heeee, Sofie, wat leuk dat ik mezelf hier zie tussen staan! Bedankt voor de vermelding!

  Haha, al die Sofie’s, hallo, aangenaam als jullie dit lezen. Ik ga je lijstje opslaan en de blogs eens bekijken, zo tof!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *