Fietstocht van de maand: januari 2017

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begin ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: school en créche

Afstand: 1,9 km + 2 km + 2,5 km = 6,4 km

Weersomstandigheden: “Het is zwaarbewolkt tot betrokken en nevelig. Enkel aan de kust zijn lokaal enkele opklaringen. De maxima liggen tussen +3 graden aan zee, 0 tot +2 graden in het centrum en -3 graden in de Ardennen bij een zwakke en in de Ardennen soms matige wind uit het zuidoosten tot oosten.”

Tijdstip: 15.20 u

Duurtijd: 7 min , 8 min en 11 min terug (in totaal ongeveer 45 min onderweg)

Fietsuitrusting: fietsstoeltje, fietstas, fietskar

Wie? Ik, Joris en Arne

Kledij: winterjas, sjaal, handschoenen

Opmerkingen: Onze dagdagelijkse routine bestaat eruit dat Thijs de kindjes op de school en de créche afzet en dat ik ze weer ophaal. En dat doen we gewoon met de fiets. Joris zit in het fietsstoeltje en Arne in de fietskar, die laat Thijs ’s ochtends achter bij de créche waar ik hem ’s avonds dan aan mijn fiets kan vastmaken. We hebben allebei een stoeltje op onze fiets. En onze auto? Die blijft gewoon op de oprit staan.

2 gedachten over “Fietstocht van de maand: januari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *