Fietstocht van de maand: februari 2017

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: school

Afstand: 3,8 km

Weersomstandigheden: ‘Vandaag is het opnieuw grijs met perioden met regen. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen. De maxima liggen rond 7 of 8 graden in de Ardennen en tussen 9 en 11 graden elders in het land.’

Tijdstip: 8.09 u

Duurtijd: 18 min

Fietsuitrusting: fietsstoeltje (niet gebruikt), fietstas, fietskar

Wie? Ik, Joris en Arne

Kledij: regenjas en regenbroek

Opmerkingen: Gisteren moest Thijs wat vroeger gaan werken en was het aan mij om Joris naar school te brengen. Helaas, want het goot pijpenstelen op het moment dat we moesten vertrekken. Geen probleem voor de kindjes, Joris ging bij Arne in de fietskar zitten en zo kwam hij droog aan op school. Ik besloot wijselijk mijn regenbroek aan te trekken. Voor wat langere tochten heb ik ook nog waterdichte hoesjes voor over mijn schoenen maar deze keer vertrok ik zonder. Regen, het lijkt vaak voor te komen, toch regent het in België slechts 7% van de tijd. De wintermaanden zijn het natst, december is volgens het kmi met 81,0 mm en 19,3 neerslagdagen de natste maand van het jaar. In februari regent het gemiddeld maar op 16,3 dagen. Onze weerman Frank Deboosere gaat sinds 2005 steevast met de fiets naar het werk. Hij houdt een online dagboek bij waarin hij onder andere noteert hoeveel % van de fietstijd het geregend heeft. Voor 2017 komt hij tot nu toe aan 7,2%, mooi rond het gemiddelde. Het is dus echt waar dat het helemaal niet zo vaak regent als we wel denken 🙂

 

1 gedachte over “Fietstocht van de maand: februari 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *