40 dagen bloggen

Het begin van de vasten is in zicht. De voorbije jaren heb ik de vastenperiode telkens gebruikt om mij te bezinnen over mijn vleesgebruik door deel te nemen aan dagen zonder vlees. Dit jaar vormt dit voor mij geen uitdaging meer aangezien ik sinds 1 januari full-time vegetariër ben. Bovendien heb ik het voorbije jaar al genoeg laten zien dat ik er geen probleem van maak zaken uit mijn voeding weg te laten als ik er iemand (mijn zoontje) mee help. Van de 7 hoofdzonden is gulzigheid wellicht diegene waar je mij het minst vaak op kan betrappen. Maar ik hou wel van een uitdaging, daarom dat ik het dit jaar anders ga aanpakken. De vasten is namelijk een periode om je te bezinnen en na te denken hoe je de wereld een beetje beter maakt. Ik ga dit doen door mee te doen met ‘40 dagen bloggen‘, een initiatief van Kathleen van verbeelding.org. Dit zijn de spelregels:

In deze pdf vind je acht thema’s met elk zeven onderwerpen. Daarmee zou je in principe 56 dagen non-stop kunnen bloggen. Dat wil zeggen dat je keuze te over hebt!
En natuurlijk word je niet verplicht om enkel rond deze onderwerpen te schrijven. Doet je trouwe viervoeter iets geks? Duikt er een onderwerp op in de media dat je nauw aan het hart ligt? Heb je gewoon even zin om die geweldige film te recenseren die je laatst zag? Ga je gang! Niemand houdt je tegen. Deze onderwerpen dienen ter inspiratie of als je even met een writer’s block komt te zitten.
Je moet ook lang niet iedere dag bloggen, want je krijgt zes skipdagen. Hoera! Dat zijn dagen waarop je een keer “flut” mag zeggen, in je luie zetel mag ploffen en ongegeneerd je favoriete reeks op Netflix mag bingewatchen zonder je schuldig te voelen dat je die dag geen blogbericht post.
Misschien is het zweet je intussen uitgebroken en vraag je jezelf af waarom je in godsnaam hebt besloten deel te nemen aan deze zotte uitdaging?! Adem even diep in en uit. En nog een keer. Het is een zotte uitdaging. Meer niet. Geen haan gaat erom kraaien als je twintig dagen blogt. Of tien. Of twee. Doe gewoon lekker je ding.
Het belangrijkste aan deze uitdaging is en blijft natuurlijk dat je je amuseert. En niet vergeten: you do you.

Ga jij tijdens de vasten een uitdaging aan? Zoja, welke?

2 gedachten over “40 dagen bloggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *