Wat maakt mij oprecht gelukkig?

Om de vasten in te zetten met wat bezinning en een positieve noot begin ik met wat mij gelukkig maakt.

Waar ik als eerste dan aan denk zijn Joris en Arne, mijn kindjes. De vrolijke lach waarmee Arne mij ’s morgens begroet als ik hem uit zijn bedje ga halen, Joris die een nieuw liedje geleerd heeft of een gekke vraag stelt,… Elke dag zijn er zo wel een paar momentjes dat ik mij de gelukkigste persoon op aarde prijs.

Daarnaast wordt ik ook gelukkig van een fietstochtje in de zon, plantjes verzorgen in de tuin, de kip die een ei gelegd heeft, in bed boeken lezen of series zien,… Ook zinvol en nuttig werk verrichten maakt mij gelukkig. Soms staan deze dingen in conflict met elkaar. De taken die bij het leven als mama horen vragen tijd en energie en beperken daardoor de kansen om geluk te vinden in werk en hobby’s. Het is dus kiezen en soms verliezen. Ik ben zo iemand die daar serieus over kan piekeren. Waar ik naartoe wil met mijn leven, wat ik wil bereiken, hoe ik mezelf en anderen gelukkig kan maken. Niet gemakkelijk. Maar van één ding ben ik overtuigd, terwijl ik blijf zoeken naar het grote geluk probeer ik niet te vergeten te genieten van de kleine gelukkige momentjes want uiteindelijk ben je voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

"Where did you find that? I've been searching for it everywhere." (happiness) "I created it myself.":

2 gedachten over “Wat maakt mij oprecht gelukkig?

  1. Goed zo Sofie zo denk ik er ook over. Jij bent een denkerke en dat is goed dat brengt altijd vruchten op lange en korte termijn je zult wel zien. ?

  2. ik kan het niet zo goed verwoorden als jij, Sofie – maar ben ook gelukkig met
    kleine dingen en het feit dat ik ondanks alles nog zelfstandig kan zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *