Waar ter wereld heb ik mijn hart verloren?

Op deze vraag kan ik geen concreet antwoord geven. Er is niet één bepaalde plaats die mijn voorkeur geniet. Wel heeft elke plaats bepaalde aspecten die mij aantrekken. Bijvoorbeeld:

 • Het westen van Noord-Amerika: de natuur
  Voor onze huwelijksreis, 5 jaar geleden, gingen we naar Noord-Amerika waar we een road trip deden langs enkele grote steden (Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Hollywood), maar wat mij het meeste bij blijft van deze reis zijn de vele prachtige nationale parken die we bezochten. De geisers en bizons van Yellow Stone en de rotsformaties van Bryce Canyon maakten de meeste indruk op mij maar ook de nationale parken Grand Canyon, Death Valley, Zion, Yosemite en Arches waren prachtig om te zien. Na minder dan een dag rijden door heel dun bevolkt gebied kwam je telkens in een totaal ander landschap terecht, ongeloofelijk. Tijdens onze huwelijksreis hielden we een blog bij van onze avonturen en die staat nog steeds online!
 • Spanje: de zon
  Ik ben een grote liefhebber van zon en warmte. Ik ben namelijk een echte koukleum en hoewel ik het niet erg vind om door de regen te fietsen, toch heeft de zon mijn absolute voorkeur! Het zonnetje maakt niet alleen mij blij, ik merk gewoon dat alle mensen vriendelijker zijn wanneer het een mooie, heldere dag is. Dat viel mij ook op in Salamanca (Spanje) waar ik een half jaar op erasmus ging. Bewolkte dagen waren er schaars en de mensen kwamen veel meer buiten en spraken gemakkelijker met elkaar af (eigenlijk spraken ze niet af maar je kwam altijd wel een bekende tegen als je rond 00.00u naar de plaza mayor ging). Dat alle leven ’s middags stil viel voor de siesta was voor mij wel wennen en ook het uitstelgedrag van de Spaanse studenten was in mijn ogen wat overdreven maar het heeft me wel wat leren relativeren. Ik wou soms dat ik wat meer Spanjaard kon zijn 🙂
 • Indonesië: de mensen
  In 2010 nam ik als lid van IAAS (International Association for Students in Agricultural and related Sciences) deel aan het wereld congres in Java (Indonesië). Tijdens dat congres kwamen Bio-ingenieurs studenten van over de hele wereld samen om bij te leren en na te denken rond het thema ‘The power of local resources to support food, energy and trade’. Daarnaast was er voldoende tijd om het gastland te leren kennen door vele uitstapjes. Het congres werd volledig georganiseerd door de Indonesische studenten die lid waren van IAAS, en deze waren enorm gastvrij. Als blonde vrouw werd ik in het openbaar wel soms aangestaard maar ik vond dat iedereen er altijd heel vriendelijk was. De meesten waren moslim maar de studenten waarmee we in contact kwamen stonden open voor dialoog en ook het contact met de rest van de bevolking liep zonder problemen. Het waren in mijn ogen heel vriendelijke, bescheiden en een beetje gesloten mensen.

Er zijn nog veel plaatsen die ik graag een keer zou bezoeken: Mexico, Zuid-Amerika, Ijsland, Nieuw Zeeland, Afrika, … Ik ben benieuwd waarmee deze plaatsen mij kunnen verrassen.

6 gedachten over “Waar ter wereld heb ik mijn hart verloren?

 1. Oh, Amerika! Wij maakten in 2013 een gelijkaardige roadtrip, en willen o zo graag nog eens terug. Bij ons heeft vooral Death Valley een enorme indruk gemaakt, en de Angels Landing in Zion… Op korte tijd zag je het landschap enorm veranderen (zo gingen wij in één dag van dik 40°C – gekleed in short en topje – naar de bergen, waar het bijna vroor. Ik wil terug 🙂

 2. Ik kan mij wel vinden in je lijstje, Sofie! Al zijn er natuurlijk zoveel mooie plekken! Wij deden een paar jaar geleden ook een roadtrip door de VS, zonder twijfel één van de mooiste en afwisselendste reizen ooit. En van de vriendelijkheid van de Indonesiërs was ik ook erg onder de indruk. En Spanje is voor mij ook altijd een topper, ik houd van de taal, alleen dat late eten, dat went nooit :-).

  1. Dat late eten was inderdaad even wennen, maar aangezien de lessen van 10-14u en van 16-20u waren paste ik mij aan en gebruikte ik de lange middagpauze om warm te eten. Terug thuis was het weer even wennen: om 12u al middag eten? en alleen boterhammen? ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *