Hoe komt het toch dat ik mijn slaap belangrijker blijf vinden dan het nieuws?

Ik heb (minstens) één slechte gewoonte waar ik maar niet vanaf geraak: ik volg Het Nieuws niet. Ik wil wel op de hoogte zijn van alles dat er rond mij gebeurt maar blijkbaar is het toch niet belangrijk genoeg om er wat moeite voor te doen.
Toen we nog een tv-abonnement hadden passeerde het nieuws weleens op het scherm. Dit in combinatie met het ietwat oude nieuws uit ‘Metro’ dat ik op de trein naar mijn werk las was voldoende om mee te zijn met wat er in de buitenwereld omging. Maar toen stopte het pendelen en even later ook het tv-abonnement en viel de buitenwereld voor mij weg. Soms passeert er eens iets op facebook maar dat zijn veelal opinies of sensatiebeelden, geen doodgewoon nieuws. De enige manier waarop ik nog een beetje op de hoogte blijf is als Thijs, mijn man, aan tafel zegt: moest ge het nog niet gehoord hebben, vandaag is …. gebeurd. Voilà, een samenvatting van de belangrijkste hoogtepunten. Maar eigenlijk wil ik het ongefilterde nieuws, ik wil zélf kunnen uitmaken wat ik belangrijk vind en zélf een mening vormen. Daarom komt elke week wel eens het idee in mij op om onze wekker radio op 7.00 u te zetten zodat ik ’s morgens het nieuws kan luisteren. Maar dan is er weer een slechte nacht en lijkt dat nieuws mij vééél minder belangrijk dan die paar minuutjes extra slaap die ik eventueel zou kunnen hebben moest het eens gebeuren dat Joris slaapt totdat zijn wekker afgaat, om 7.15 u…

9 gedachten over “Hoe komt het toch dat ik mijn slaap belangrijker blijf vinden dan het nieuws?

 1. Ik volg het nieuws bewust niet. Ik word er alleen maar gestresseerd, angstig en pessimistisch van. Op het werk blader ik wel eens door de krant als ik het warm water of zo sta te wachten 🙂

  1. Het is waar dat het nieuws soms te veel gaat over wat er misloopt maar ik word er zelf niet pessimistisch van. En ik wil ook niet een struisvogel zijn die alle negatieve dingen ontloopt maar ik begrijp dat het soms wat veel kan zijn.

 2. Ik lees online krantensites. En ik hoor wel eens het radionieuws, al doe ik daar niet speciaal moeite voor. Ik kijk en lees veel minder nieuws dan vroeger, omdat ik er soms te negatief en kritisch door word.

 3. Ik pleit ook schuldig. Ik volg het nieuws veel te weinig in vergelijking met al die domme sociale media. Soms kijk ik eens naar een stuk van het journaal. Op de radio pik ook eens wat nieuws mee. Maar dat is eigenlijk niet zo veel he. Ik lees wel online de Gazet van Antwerpen. Maar dat is dan vaak ook meer koppen bekijken dan echt de artikels lezen.
  Ik zou er nu ook niet speciaal vroeger voor opstaan hoor 🙂

  1. Ik lees liever een papieren krant dan de online krant maar dat vraagt natuurlijk nog meer tijd (en creëert veel afval). Ik heb op de lange termijn ook niet het gevoel dat ik veel mis want al die kleine feitjes worden snel weer vergeten maar in gesprekken is het soms wel handig om ‘mee’ te zijn.

 4. Toen mijn kindjes klein waren had ik ook dat pronbleem kindjes nemen heel veel energie van je op , dat beterd als ze groter worden.
  Dat slapen overkwam me soms als er bezoek was terwijl iedereen gezellig zat te keuvelen ik was dan zo beschaamd. Maar dat gaat voorbij ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *