Op stap: Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Sinds kort zijn wij de trotse bezitters van een zoo-abonnement! Wat ik daar zo geweldig aan vind is dat je zoveel kan gaan als je wil. Je hoeft dus niet het hele park in één keer te zien, je kan gewoon een paar keer binnenspringen en jouw favorieten bekijken: slowtravelling dus. Aangezien de Zoo van Antwerpen binnen fietsbereik valt gaan we dat ook zeker doen. We trokken al een keer met het gezin naar de Zoo van Antwerpen, bij aankomst fietskar loskoppelen en we hadden meteen een buggy voor twee kindjes.
In de krokusvakantie bezochten Joris, Arne en ik samen met mijn ouders Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Met het abonnement kan je namelijk ook andere dierparken bezoeken. Uiteraard ging dit niet met de fiets, maar al bij al was het maar een uur en een kwartier rijden vanuit het zuiden van Antwerpen waar wij wonen (verkeerd rijden niet meegerekend :p ).

In de zoo kwamen de verschillende karakters van Joris en Arne volop tot uiting. Joris was gefascineerd door de hekken, de machine waarmee een nieuwe afsluiting werd ingegraven, plassen op de grond, takken in de speeltuin,… terwijl Arne met veel interesse de bewegingen van de diertjes volgde en begon te giechelen door een groen slangetje dat voor het raam heen en weer kronkelde 🙂 

Hoewel Diergaarde Blijdorp in een stad gelegen is, is het een grote zoo, groter dan de Zoo van Antwerpen. Wat ik er het meest bijzondere vond waren de gekleurde koralen die zich in één van de grote aquaria van het Oceanium bevonden. In het park zelf zaten doordat het winter was veel dieren binnen of waren ze in winterrust. Er is een grote speeltuin en ook een botanische tuin waar ik ondanks de tijd van het jaar toch een prachtige bloeiende struik zag, even polsen bij mijn collega imkers leerde mij dat het om Viburnum bodnantese ging. Tenslotte zagen we ook een 14 dagen oude babyneushoorn vrolijk door zijn verblijf huppelen, schattig 🙂

1 gedachte over “Op stap: Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

  1. Wij zijn er ook net geweest een paar weken geleden. Ook met ons Zoo-abonnement 🙂 Ik vergeleek Blijdorp met Planckendael. Ik vond het een hele fijne dierentuin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *