Ons weekmenu: week 9 en 10

Dagen zonder vlees is nu al een goeie week bezig dus het leek mij tijd om eens ons weekmenu te delen. Ons menu tijdens de vasten verschilt sinds dit jaar niet meer van ons normaal eetpatroon omdat ik sinds 1 januari full-time vegetariër ben. Hoe bevalt mij dat nu? Wel goed eigenlijk, ik heb gewoon geen nood aan vlees of vis. Ik moet toegeven dat ik een enkele keer wel eens de gedachte had ‘had ik nu maar vlees/vis op mijn bord’ maar dat komt gewoon omdat die vleesvervangers niet echt mijn ding zijn. De recepten waarin groenten de hoofdrol spelen, aangevuld met kaas, noten of peulvruchten, zijn telkens super lekker. De reden dat er toch af en toe ‘veggievleesjes’ op het menu staan is dat het soms gemakkelijk is. Je kan gewoon groenten-aardappelen-vlees bereiden zonder nadenken en het bereiden zelf vraagt ook weinig werk. Naarmate dat het vegetarisch koken een echte routine wordt denk ik dat die vleesvervangers wel stilaan uit het menu zullen verdwijnen

Mme Zsazsa zorgde voor deze prachtige kalender zodat we ons weekmenu in de keuken kunnen ophangen, geen discussies meer over wat er op tafel komt 🙂 En je kan je weekmenu delen in de Facebookgroep ‘Het weekmenu van’ en daar inspiratie opdoen aan de hand van de menu’s van andere leden, zo geniaal allemaal.

Ons groentepakket van voedselteams zorgde er voorbije week weer voor dat we creatief moesten zijn. In het pakket zat een knolselder, raapjes, rode kool, bloemkool en kervel. Dit resulteerde in:

Het menu werd verder aangevuld met nog wat kindvriendelijk gerechten: frietjes (normaal blijft dit wel beperkt tot 1 keer per week :p), spaghetti waarbij we gewoon het gehakt vervangen door (een blik) linzen, tomatensoep, wortelpuree en spruitjes (ja Joris is één van de uitzonderingen die dat wel lusten). Verder nog een favoriet van Thijs: chili no carne (Dagelijkse kost) en een favoriet van mij: quiche met broccoli en geitenkaas (AH). Mooi verdeeld allemaal lijkt me.

2 gedachten over “Ons weekmenu: week 9 en 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *