Mijn thuis is waar mijn … kersenpitkussentje ligt!

40 dagen bloggen, het spoort je aan om creatief te zijn. Daarom vandaag eens wat anders, een ode aan het voorwerp dat van mijn huis een thuis maakt.

Ik weet niet meer juist wanneer het begonnen is. Volgens mij is de verslaving tot stand gekomen toen ik als student van een peda verhuisde naar een kot dat eigenlijk niet meer was dan een groot tuinhuis op de koer van een rijhuis in Leuven. Over dat leven in Leuven zou ik nog veel kunnen vertellen, maar vandaag staat heel even mijn kersenpitkussentje in de de spotlights. Want eigenlijk is het een beetje een verslaving geworden, mijn kersenpitkussentje. Elke avond houd het mij trouw gezelschap. Op de plaats waar mijn voeten zitten heb ik namelijk twee ijsklompen waardoor ik maar moeilijk in slaap val. We hebben samen al veel meegemaakt, mijn kersenpitkussentje en ik. Eén keer begon het te smeulen in de microgolfoven. Gelukkig werd het daarna liefdevol hersteld door mijn oma. Enkele maanden geleden begon het pitjes te verliezen, de stof was zo versleten dat er gaatjes in kwamen. Dus nu heb ik een nieuwe grote liefde, van seriële monogamie gesproken. Vanaf september tot ongeveer juni start mijn bedritueel dus met het plaatsen van mijn kersenpitkussentje in de microgolfoven. WC, tanden poetsen en PING ik kan gaan slapen 🙂

Ben ik de enige met zo’n verslaving?

7 gedachten over “Mijn thuis is waar mijn … kersenpitkussentje ligt!

  1. Ik heb hetzelfde probleem: slecht in slaap geraken als ik het te koud heb. Ik verwarm mijn bed voor met een elektrisch dekentje, dat is zalig! Een kersenpitkussen heb ik ook wel in huis, maar gebruik ik dan weer meer om gespannen spieren te ontspannen.

  2. Ik herinner het me nog levendig.
    Toen Sofie nog thuis woonde:
    Studeren of wat tv kijken, plots verdween Sofie, ging Kersenpitkussen halen…..Microgolf open,deurtje toe,enkele seconden later: Ping en Slaapwell!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *