2 vrouwen die zomaar eventjes de wereld verbeteren

Af en toe krijg ik de indruk dat mensen dat bloggen maar tijdverlies vinden. Thijs en zijn collega’s omschreven het als een modern clubke van huisvrouwen die in plaats van samen koffie te drinken elkaars blog lezen en daarop reageren. Ok, het is een hobby en naast mijn familie heb ik veel andere bloggers onder mijn trouwe lezers, maar deze twee vrouwen tonen toch aan dat het ook meer kan zijn:

Eerst en vooral is er Kathleen van verbeelding.org, de initiatiefneemster van 40 dagen bloggen en oprichtster van Team Tuttefrut. Met Team Tuttefrut wil ze bloggers die het bloggen wat serieuzer willen nemen en zelfstandigen in bijberoep bijstaan met advies. Over technische zaken zoals het maken van een eigen website en het ontwerpen van een eigen merk maar dus ook over hoe je een bijberoep start en of je een boekhouder nodig hebt enzo. Deze woorden van haar spraken me enorm aan:

Ik blijf er dan ook voor streven met Tuttefrut om vrouwen een schop onder hun kont te geven en te zeggen: “Jawel, jij kan dat wel. Hier zijn de tools die je kan gebruiken. Doe er iets mee,”. Door die technischere zaken uit te leggen zoals hoe je een website opzet, hoe je je eigen huisstijl kan ontwerpen of hoe je een centje kan bijverdienen met je blog, wil ik vrouwen emanciperen. There. I said it.

De tweede persoon die van mij een bloemetje verdient is Andrea Olson, oprichtster van godiaperfree.com. Zij is een voorbeeld van iemand die haar specifieke kennis gebruikt om andere (vrouwen) te helpen en tegelijkertijd een centje bij te verdienen. Ze gebruikt daarvoor haar kennis rond babyzindelijkheidscommunicatie (EC of elimination communication in het engels). Het komt erop neer dat baby’s een signaal geven wanneer ze een volle blaas hebben en net zoals je op een hongersignaal kan reageren door te voeden kan je het signaal voor een volle blaas leren herkennen en op hun signaal gepast reageren. Andrea gebruikt haar ervaring en kennis rond dit onderwerp om cursussen te organiseren om met anderen haar kennis te delen. Ze schreef ook enkele e-boeken rond het onderwerp. Met het lidgeld voor de cursussen en de verkoop van haar boeken verdient ze geld, zo creëert ze met haar kennis een inkomen. En doordat ze haar job van thuis uit kan doen is het voor haar ook perfect combineerbaar met de zorg voor haar kinden. Vanuit haar ervaring met godiaperfree is zij nu bezig met een tweede website uit te werken, mamaworx.com. Met deze website wil ze mama’s helpen met advies en tips om een eigen onderneming op te richten.

Onlangs deelde ze een video waarin ze 5 redenen geeft waarom elke mama ook nog iets anders zou moeten doen dan zorgen voor de kindjes. De vijfde reden is ook de reden die voor mij heel belangrijk is, namelijk dat je als mama een voorbeeldrol hebt. “Children need to see us doing other things in the world, they look at you to see How do I be a contributing part of the world? “ In mijn ogen is dit een video die elke (toekomstige) mama gezien moet hebben! (als je niet geïnteresseerd bent in EC, spoel dan gerust de eerste minuut door en ook de reclame voor haar lessenreeks na de 4de minuut hoef je niet aan te horen maar alles daartussenin is heel hard de moeite waard!)

http://godiaperfree.com/wjqnqiw6352tegrh4/#play

Twee voorbeelden dus die aantonen dat bloggen meer kan zijn dan wat online gekwebbel. Het kan een opstapje zijn voor het meer serieuze werk en de tips van deze twee vrouwen helpen daar alvast bij. Hoe ik al dit advies ga omzetten in de praktijk weet ik nog niet maar ik hou jullie op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *