Op stap: Park van Eeden en Groen Neerland

Op nog geen kilometer van ons huis ligt er een natuurgebied, park én speeltuin. Gewoon op dezelfde plaats, 3 in 1 dus. Het zal dan ook niet verbazen als ik vertel dat we er vaak komen. Wat het park zo bijzonder maakt, is de natuurlijke speeltuin. Er is wel een kleine glijbaan en schommel voor de kleinste kindjes maar de belangrijkste speeltuigen zijn plassen met water en steentjes, heuvels, tunnels gemaakt van wilgentenen en balken om op te klimmen. Mooi om te zien en je kan er op oneindig veel manieren mee spelen. Er zijn ook grote tafels en stenen barbecues om er samen met vrienden of familie gezellig te eten. Een deel van het gebied is afgesloten en is een natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurpunt en hoort bij de parken in de Zuidrand van Antwerpen. Dit gebied is een broed- en rustplaats voor vele soorten vogels en is enkel toegankelijk voor wandelaars, niet voor fietsers of honden aan de leiband. Het park is in totaal 18 hectare groot en maakt deel uit van de fortengordel rond Antwerpen die in de 19 de eeuw werd aangelegd. Het reliëf van de antitankgrachten en bomkraters van toen resulteert vandaag in poelen en graslanden waar dus zowel plant, dier als mens zicht thuis voelen.

(De foto’s heb ik samengeraapt van onze verschillende bezoekjes)

 

1 gedachte over “Op stap: Park van Eeden en Groen Neerland

  1. vandaag krentenboompje geplant (er was een heel grote oude conifeer
    opgeruimd en er was ruimte vrij) tot mijn verbazing stootten we op
    beton (overblijfsel van oude zandbak) van Sofie en Elien en Julie.
    dan maar wat opgeschoven !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *