Een blogwereld vol Sofie’s III

Ik schreef er al eerder over, ik ben niet alleen in blogland! Ondertussen kwam ik via via nog terecht op de blogs van vier! extra Sofie’s. Krijg ik gewoon een vertekend beeld door mijn nieuwsgierigheid naar naamgenoten of is het echt zo dat vooral Sofie’s beginnen bloggen? Het lijstje:

 • Sophietjes
  Schrijft sinds 2014 over patronen voor mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne, heerlijke recepten, de leukste dingen om te doen in Rotterdam, de boeken die ze leest en haar 30-voor-30 lijst. Ze is bovendien bezig met het afwerken van haar doctoraatsonderzoek naar de zeldzame genetische aandoening die ook wel Katwijkse ziekte genoemd wordt. Haar laatste bericht is een recept met foto’s van de kersenvlaai die ze naar aanleiding van Pi-dag (14/3) maakte.
 • Prinsesprot
  Alias Sofie blogt sinds 2011 over de vele g’s in haar leven: genaaid, gelezen, gezin, gebeurd, maar ook geprobeerd en niet gelukt. Haar laatste bericht heet ‘uit een kindermond’ en vertelt vijf hilarische uitspraken van haar middelste zoon.
 • Loesjezaakjes
  Sofie blogt sinds 2015 over haar ervaringen op het Canarische eiland Fuerteventura in een hondenasiel en haar vrolijke podencobende (een hondenras) en katten. Haar blognaam is een verwijzing naar haar kat Loesje die als bijpassende familienaam Zaakjes kreeg. Haar laatste blogpost gaat over dé beste eetplekjes in Oudenaarde. In een daarvan zijn honden meer dan welkom, handig om te weten voor andere hondenliefhebbers denk ik.
 • Mama ABC
  Sofie van mama ABC is een hoogopgeleide thuisblijfmama van vijf kindjes. Ze schrijft over opvoeden, uitstapjes, spelen, reizen, autisme, slapen, school, me-time, quality time en relaties. Haar laatste blogpost getiteld ‘Vliegende balletjes’ gaat over een fout gelopen restaurantbezoek met de kindjes.

En natuurlijk zijn er nog de reeds gekende Sofie bloggers, een update van hun schrijfsels:

 • Tussendromenenleven
  Op deze mooie blog schrijft Sofie al meer dan 6 jaar over gelukkig groen leven, leuke dingen en chronisch ziek zijn. Ze leidt een zo natuurlijk mogelijk leven en natuurcosmetica horen daarbij. Haar laatste post is een review over de gezichtsverzorging van Weleda, een merk waar ze heel tevreden van is.
 • Sofinesse
  Sofie is radiopresentatrice bij radiozender Nostalgie waar ze de ochtendshow doet. Op haar blog schrijft ze (sinds 2010) over haar werk, haar rol als mama van twee zoontjes en bewegen. Haar laatste bericht heet ‘Ondertussen’ en is zowat een samenvatting van de voorbije dagen. Ze vertelt over haar gebrek aan slaap, Gilles van De Mol die op bezoek kwam in de radiostudio, de zoektocht naar een nieuwe voordeur, psoriasis, haar vorderende loopprestaties en haar zoontjes Basiel en Felix.
 • Eenwereldvansofie
  Blogt sinds augustus 2015 regelmatig over feminisme maar ook over haar burn-out en de combinatie van werk en gezin. Net als ik was ze op zoek naar een nieuwe job en die heeft ze een goeie maand geleden gevonden. In haar laatste post beschrijft ze hoe druk het weer is maar ook dat ze enorm blij is dat de job gezinsvriendelijk blijkt te zijn! Jammer dat dit nog een zeldzaamheid is maar ik hoop ook zo’n job te vinden.
 • damngoodsoffie
  Op haar blog ‘Perfect Day for a Picknick’ schrijft ze al sinds september 2012. Ze vertelt over het verlies van haar  mama maar ook feminisme ligt haar nauw aan het hart. Haar laatste post is opnieuw een brief aan haar overleden mama waarin ze vertelt hoe ze haar mama de boeken van Tom Lanoye leerde  apprecieren. De nieuwe film ‘Sprakeloos’, naar een boek van deze schrijver, brengt deze herinneringen weer boven en plaats haar dan ook voor een dilemma, zien of niet.
 • fiekefatjerietjes
  Deelt al 8 jaar haar favoriete plantaardige receptjes op haar blog omdat er in België nog te weinig aandacht besteed wordt aan plantaardig eten / gebak. Sommige receptjes kan je terugvinden op de website van EVA vzw. Mijn favoriet tot nu toe is haar pompoenlasagne! In haar laatste blogpost ‘Alle ballen in de lucht houden’ beantwoordt ze enkel vragen over hoe zij het leven als mama organiseert. Zo ontdekte ik dat ze erin slaagt een leuke blog, lekker eten, de verzorging van een baby en een opgeruimd huis weet te combineren door zelf ‘maar’ 25u/week buitenshuis te werken. Op verschillende fronten kom ik de laatste dagen tot de ontdekking dat indrukwekkende prestaties van anderen vaak enkel mogelijk zijn door andere dingen te laten vallen of hulp voor te vragen. Dat maakt het niet minder straf, integendeel, je leven zo kunnen organiseren dat je er in slaagt te doen wat je graag doet is een kunst die ik stapje voor stapje leer kennen.

Zou ik nu alle Sofie’s gevonden hebben of staat er iemand nog niet tussen? Laat maar weten!

(Fielosophie en NatuurlijkSophie schreven al een tijdje geen nieuwe blogpost meer en staan dus niet meer tussen het rijtje)

11 gedachten over “Een blogwereld vol Sofie’s III

 1. Fijn dat je al die Sofies weet op te sporen ?zo kunnen de andere niet Sofies die blogs ook lezen en zien wat hen bindt buiten hunnen naam ?

 2. Superleuk overzicht! Zou het niet een beetje zijn omdat bloggen iets is voor dames van onze leeftijd, en dat net in die periode veel meisjes Sofie of Sophie werden genoemd? 🙂

 3. Pingback:As we speak #4 | Fiekefatjerietjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *