Fietstocht van de maand: maart 2017

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: school, Colruyt, Bioplanet

Afstand: 5,5 km

Weersomstandigheden: Het was droog weer met een frisse wind. ’s Morgens nog redelijk fris maar overdag werd het tot 14°C met regelmatig wat zon. Voor de instagrammers heb ik een geweldige tip, als je ‘Fietsweer‘ volgt krijg je elke dag een foto met het weer van die dag. Natuurlijk ook handig voor niet fietsers.

Tijdstip: 8.09 u

Duurtijd: 98 min

Fietsuitrusting: fietskar en 2 fietstassen

Wie? Thijs, Joris en Arne

Kledij: winterjas

Opmerkingen: Woensdagochtend is bij ons boodschappentijd! Normaal gezien doe ik dat maar vandaag had ik andere bezigheden dus stuurde ik Thijs op pad. Hij vertrok met Joris en Arne in de fietskar en twee lege fietstassen aan zijn bagagedrager. Joris werd afgezet aan school waarna Arne mee mocht gaan winkelen in de Colruyt bij ons in de buurt. De boodschappen werden verdeeld over de fietstassen en de fietskar waarna Thijs nog een ritjes langs de Bioplanet deed. Bioplanet bezoeken we niet wekelijks maar enkel wanneer we meer speciale dingen nodig hebben (meestal is dit wanneer Thijs onze menu opstelt 🙂 ). Van de Bioplanet ging de tocht naar huis. Wie beweert dat boodschappen doen met de fiets niet mogelijk is voor een gezin heeft dus ongelijk.

Wat ons helpt om boodschappen met de fiets te doen:

  1. wij drinken kraantjeswater en moeten dus niet zeulen met flessen water
  2. groenten en fruit halen we dinsdagavond al op bij voedselteams
  3. de fietskar functioneert als onze koffer: grote pakken WC-papier, een zak aardappelen, waspoeder,… kunnen we er allemaal in kwijt

1 gedachte over “Fietstocht van de maand: maart 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *