2 redenen waarom wij blij zijn met onze Google Chromecast

De Google Chromecast is een media streamer, dit is een apparaatje dat je aansluit op je tv waarna je draadloos films en series van andere apparaten naar je tv kan sturen. Wij gebruiken het voornamelijk Netflix vanop de laptop draadloos door te sturen naar ons tv-scherm. Voordien sloten we voor het kijken van films of series op Netflix onze laptop aan op de tv met een HDMI-kabel. Wanneer we diezelfde laptop op de bureau nodig hadden voor andere dingen moesten we die dus elke keer weer loskoppelen. Dan is draadloos streamen veel gemakkelijker en, nog beter, je kan ook draadloos op pauze duwen. Als je je smartphone linkt aan de Chromecast kan je via je smartphone het streamen pauzeren en werkt deze dus eigenlijk als afstandsbediening. En wie kleine kindjes heeft weet dat ongestoord serie kijken een zeldzaamheid is dus deze optie gebruiken we vaak!

De tweede toepassing van de Chromecast die we veel gebruiken is het afspelen van een Google+ fotoalbum op de tv. Thijs en ik hebben een gedeeld album met foto’s van de kindjes en dat album wordt op het tv-scherm afgespeeld wanneer de tv niet in gebruik is. Zo fungeert onze tv als grote digitale fotokader. Ik word instant vrolijk als ik de blije gezichtjes van onze kindjes op ons tv-scherm zie verschijnen dus ben heel blij met deze mogelijkheid 🙂

Enige maar niet onbelangrijk minpuntje: soms werkt het casten niet. We hebben de reden nog niet gevonden maar soms herkent de laptop de Chromecast wel maar lukt het toch niet om verbinding te maken. 100% betrouwbaar is het bij ons dus niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *