Taalkronkels van Joris

Joris is nu bijna vier jaar en kan zich vlot uitdrukken, maar soms zegt hij toch iets waar we heel hard om moeten lachen. Een verkeerd woord in de verkeerde context, een beeld dat hij letterlijk neemt, … Dit is een kijkje in Joris zijn spreekwereld:

  • ‘Waarom komt er vuur uit die mevrouw zijn mond?’ (ziet een mevrouw roken)
  • ‘Heeft Arne nog plakkertjes?’ (Arne werd de avond voordien ingeënt) ‘Ja hé want anders gaat daar pssst melk uit spuiten!’ (Arne drinkt ondertussen zijn flesje melk en Joris is blijkbaar toch wat ongerust over die gaatjes die in zijn arm geprikt werden)
  • ‘Ik was een keer boem patat van de tunnel gevallen en toen moest ik van de juf ijzer (ijs dus) op mijn hoofd, dat is precies sneeuw!’
  • Gaat boven Arne hangen: ‘Ik hoor een geluidje in Arne zijn oor.’
  • Ik vraag ‘Wil jij een eitje?’ Joris: ‘Ja ik wil zo’n eitje met een schelletje dat je, klop, kapot moet maken’ Ik ‘Een zachtgekookt eitje?’ Joris: ‘Ja, een gezachtkookt eitje!’
  • ‘Kijk die hondjes gaan ook naar de speeltuin!’ (komen twee vrouwen met hun hondjes aangewandeld terwijl wij op de speeltuin zitten)

Wordt waarschijnlijk vervolgd…

2 gedachten over “Taalkronkels van Joris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *