Fietstocht van de maand: april 2017

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: restaurant ‘De Bomma

Afstand: 16,1 km

Weersomstandigheden: Het was een prachtige wolkeloze lenteavond. Tijdens de terugrit passeerde ik langs een digitale thermometer waarop 10°C aangegeven stond.

Tijdstip: 18.30 u

Duurtijd: 30 min heen, 30 min terug

Fietsuitrusting: fietsstoeltje en fietstas (niet nodig maar achteraf bleek de fietstas wel handig omdat ik een cadeautje meekreeg 🙂 )

Wie? Ik

Kledij: dunne regenjas, lang leve de lente!

Opmerkingen: Zondagavond hadden mijn vriendinnen en ik afgesproken voor een etentje in ‘De bomma’, een nieuw restaurant in het hartje van Antwerpen aan de voet van de kathedraal. Het concept is dat je naar keuze vlees/vis, groenten en aardappelen kan combineren. Traditionele Vlaamse kost dus. Wie wil kan ook een foto van zijn of haar bomma meenemen om op te hangen 🙂 Om te eten koos ik voor een salade met geitenkaas. Ik zou geen goede foodblogger zijn want ik denk altijd pas aan een foto als het eten op is maar het was lekker. De prijs, 16,50 euro, was aan de hoge kant voor een salade maar daar zal de locatie wel voor iets tussen zitten. Het leuke was dat je echt het gevoel hebt dat je verwend wordt, net zoals bij je bomma. Bij de thee kreeg je een koetjesreep en bij de afrekening werd er een grote bokaal zure matten op tafel gezet, mmm… Ik ben zo blij dat ik met de fiets ging omdat ik op de kaaien kon fietsen met prachtig uitzicht op de Schelde, geen parkeerplaats moest zoeken!!! en mij minder schuldig moest voelen over de verorberde calorieën 😉

4 gedachten over “Fietstocht van de maand: april 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *