Bloemen ontdekken in je tuin met de Pl@ntnet app

Ik ben gisteren eens door onze tuin gewandeld en verzamelde deze collectie van 11! planten die momenteel in bloei staan. Van enkele wist ik de naam niet maar de app Pl@ntnet hielp mij bij de identificatie. Op basis van een foto stelt hij de naam van de plant voor. Van links naar rechts en van boven naar onder:

 1. Onze pruimenboom staat momenteel in volle bloei. Prachtige witte bloemetjes waar ik mijn bijtjes al rond heb zien zoemen. De Japanse kerselaar van de buren was eerst maar nu is die uitgebloeid en hebben wij de mooiste boom van de buurt 🙂 Vorig jaar verloor de boom snel zijn bladeren en leverde hij weinig vruchten op, waarschijnlijk is hij aangetast door de verwelkingsziekte (Verticilium).
 2. Dit kleine fijne paarse bloemetje komt volgens Pl@ntnet van de Grote maagdenpalm. Het is een traag groeiende klimplant die het zonder veel zorgen van mij heel goed doet. Ideaal als bodembedekker.
 3. Blauwe druifjes komen elk jaar spontaan naar boven en overwinteren als knolletjes.
 4. De Forsythia fleurt met zijn uitbundige gele bloemen heel de tuin op.
 5. Ook enkele narcissen oftwel paasbloemen komen jaarlijks even tevoorschijn.
 6. Onze struik met rode besjes staat ook in bloei, dat belooft weer een lekkere zomer te worden! De bloemetjes zijn groen en dus weinig opvallend.
 7. Het perzikboompje geeft mooie roze bloemetjes, helaas kwamen er vorig jaar geen perziken aan. Ofwel is het boompje nog te klein of is ons klimaat te koud.
 8. De eerste paardenbloem in ons gazon 🙂 Ik hou wel van wat bloemetjes in het gras en ook bijen zijn dol op paardenbloemen, laten staan dus!
 9. Ons nieuwe krentenboompje doet het bijzonder goed. De voorbije dagen stond hij vol met witte bloemetjes maar het is alweer bijna gedaan, nu is het uitkijken naar de vruchtjes.
 10. De app is niet onfeilbaar, ik vind niet van welke plant deze witte bloementros is , iemand een idee?
 11. Hier kon de app wel helpen, ik heb een Sneeuwkleed (Lobularia maritima) in mijn tuin. Deze plant levert gedurende lange tijd witte bloemetjes die ook voor de bijen aantrekkelijk zijn.

Welke planten staan er bij jullie momenteel in bloei?

9 gedachten over “Bloemen ontdekken in je tuin met de Pl@ntnet app

 1. Volgens mij heb ik die ene plant ook maar ik weet ook de naam niet, haha. Wat leuk die app, dat ga ik opslaan! Bij ons moet de japanse kers nog beginnen, het zal niet meer lang duren! We hebben heel wat bloembollen die openstaan, en ook clematis, iberis, …

 2. Bedankt voor de tip ik heb pl@nt app al gedownload het is fantastisch.mijne krentenboom is al ne serieuse boom dat was het eerste boompje dat ik kocht als ik in sint job kwam wonen samen met mijne magnolia en al mijn appelbomen staan in bloei samen met mijn perebomen en mijnen pruimenboom.
  Door je blog heb ik zin gekregen om op ontdekking te gaan en morgen ga ik camelias en dahlias kopen 2 winterharde planten.
  Wat nu ook in bloei staat bij mij is helleborus donker bloedrood komt elk jaar groter en steviger terug.

 3. Oh, leuk, die app ga ik ook eens proberen, want ik ken niks (weinig) van planten.
  De bieslook en oregano zijn gigantisch beginnen groeien vorige week, iets met oranje bloemetjes dat ik geplant heb, maar waarvan ik de naam vergeten ben, bloeien prachtig, en iets met witte bloemetjes dat ik niet geplant heb, en de salie is werkelijk véél te groot geworden. De wolfmelk fireglow bloeit nog niet, maar dat is pas voor mei-juni, lees ik net.
  Oh, en de kersenboom van de achterburen is beginnen bloesemen, altijd een hoogtepunt!

  1. De app geeft niet altijd meteen het juiste antwoord maar kan al wel helpen in de juiste richting te zoeken. Ik ken ook niet zoveel van planten maar vind het gewoon heel interessant. Bieslook groeit hier ook trouwens, lekker 🙂

 4. mijn tuintje voor de veranda staat vol voorjaarsbloeiers – is nog nooit
  zo mooi geweest, echt een lust voor het oog – heb op de lege plaats
  van de zandbak een krenteboompje geplant en op de lege plaats
  naast het zwembad niet woekerende bamboe (blijkbaar bestaat dat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *