Doe tip met kleuters: kamperen in eigen tuin!

Ik zal het zeker niet ontkennen, kleuters zijn arbeidsintensief en veeleisend. Liefst van al worden ze 24u op 24u entertaind. MAAR wat je doet maakt eigenlijk (nog) niet zo veel uit, alles is leuk. Je kan dus maar beter iets kiezen dat je zelf ook leuk vindt. Daarom kwam Thijs met het idee om een keer te kamperen in onze eigen tuin. Oorspronkelijk hadden we het plan om een tweedaagse fietstocht te doen en dus één avond op verplaatsing te kamperen. Wegens de koude nachten zag ik dit toch niet helemaal zitten, wie het relaas over mijn kersenpitkussentje las weet namelijk dat ik een echte koukleum ben en ook Arne wou ik de koude besparen. Kamperen in eigen tuin vormde dus een goed alternatief, Arne en ik konden gewoon binnen slapen. Joris was een goede hulp bij het opzetten van de tent: lange stokken in elkaar zetten, check, piketten in de grond hameren: dubbel check! Dat hij door de vogeltjes een half uurtje eerder wakker werd viel ook mee te leven. Arne en ik bleven binnen, wij waren voor één nacht verlost van twee grote snurkers. Alleen doorkomende tandjes strooiden toch een beetje roet in onze nachtrust binnenhuis.

Wie ook eens wil kamperen in onze tuin, het kan! Sinds vorig jaar staat onze tuin op www.gocampr.com, een site waarop je alternatieve kampeerplekken kan vinden. Mensen die hun tuin willen openstellen voor kampeerders kunnen zich registreren en wie op zoek is naar een leuke kampeerplek kan kiezen uit een hele hoop tuinen. Ideaal voor wie wil rondtrekken of niet houdt van drukke campings. Vorig jaar hadden we een kort bezoekje van twee Duitse meisjes, ik ben benieuwd of er dit jaar mensen zullen langskomen. Meer informatie over onze tuin vind je hier.   

4 gedachten over “Doe tip met kleuters: kamperen in eigen tuin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *