Biekes van A: Hoe zit da na?

Een tijdje terug schreef ik al over mijn ervaring met het project ‘Biekes van A’, een project van drie studenten productontwikkeling die mensen willen aanzetten om meer bloemen te planten. Dit door een sensor te ontwikkelen die detecteert wanneer een bloem door een bij bezocht wordt. Vrijdag was het tijd voor de derde workshop binnen het project (de eerste deed ik niet mee).

Deze keer gingen de projectleiders te rade bij ons voor de vormgeving binnen het project. Het gebruik van kleuren, een logo voor het project, vorm van het ‘Bieke’,… Onze creatieve kant werd dus aangesproken!

Per twee kregen we de opdracht om kleuren uit te kiezen die volgens ons het beste bij het project passen, bovendien werden we uitgedaagd om uit plasticine een modelletje te maken hoe volgens ons het ‘Bieke’ eruit moet zien (ter info: het Bieke is het toestelletje dat mensen binnenhuis kunnen zetten en dat laat zien wanneer de sensor een bijtje detecteert). Nadien kregen we de kans om ons kleurencombinatie en kunstwerkje voor te stellen en konden we stemmen op het resultaat dat ons het meeste aansprak door bolletjes te plakken.

De projectleiders hadden zelf al twee prototypes van het ‘Bieke’ uitgewerkt en ook daar mochten we onze mening geven: welke sprak ons het meeste aan? welke eigenschappen bezat deze volgens ons? welke eigenschappen vonden we belangrijk? Het is duidelijk dat er over elk aspect van het project grondig wordt nagedacht. Al snel kwam naar voren dat het houten design een meer duurzame uitstraling had en daardoor veel mensen aansprak, langs de andere kant oogde het plastieken ‘Bieke’ aantrekkelijk doordat het meer opviel en de functie ervan duidelijker weergaf. Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijke ontwerp eruit zal zien!

Tenslotte werd ook het logo aan een grondige analyse onderworpen. Ook nu konden we per twee discussiëren over de 12 mogelijkheden en kon er nadien gestemd worden. Het logo dat tot nu toe gebruikt werd met de rode A van Antwerpen in sprak veel deelnemers aan maar er waren ook enkele kritische geesten die waarschuwden voor de gevolgen als het project ook zou uitbreiden naar andere steden. Niet onbelangrijk natuurlijk. Er werd ons ook gevraagd naar een heel cruciaal maar delicaat aspect, hoeveel zouden we voor een sensor en ‘Bieke’ willen betalen? Welk systeem spreekt ons het meeste aan? Afhaalsysteem, abonnement of waarborgsysteem?

 

Op het einde van de workshop konden we al een blik werken op een prototype van de sensor! Die had nu nog de grootte van een doosje maar eens hij op punt staat zal hij in klein formaat geproduceerd worden. Wanneer de gsm een opname met gezoem liet horen was de sensor in ieder geval al in staat om dit gezoem te detecteren wanneer hij er voldoende dicht bij was, hoera! Enig probleempje is dat het wel nog om hommelgezoem gaat… Wie een opname van bijengezoem heeft of de frequentie van bijengezoem weet, gelieve dit te melden. Je helpt er hun project heel erg mee voorruit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *