Geluk is besmettelijk [blogchallenge]

Thijs, oprichter van de gelukszaaiers en tevens mijn echtgenoot, daagde mij uit voor zijn blogchallenge. De bedoeling is om te antwoorden op zes vragen rond geluk en vervolgens drie andere bloggers uit te dagen om hetzelfde te doen. Meer info over de regels vind je hier. Met deze blogchallenge wil hij mensen aansporen om over geluk na te denken en het te verspreiden want zoals hij het zelf zegt: ‘geluk is besmettelijk’. Hij wil ook een app ontwikkelen die het delen van geluk gemakkelijker maakt door mensen samen te brengen om iets te doen dat elkaar gelukkig maakt: een koffietje gaan drinken met iemand die nood heeft aan een babbel, iemand jouw favoriete plekjes in je stad tonen, … Die daden maken de andere niet alleen gelukkig, je gebruikte gelukszaadjes ga je ook kunnen inruilen voor extra geluk zoals een privéoptreden in je woonkamer, chocolade,… Hier zijn alvast mijn antwoorden op de vragen:

 1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?
  Ik ben zo iemand die plannen maakt en doelen vooropstelt en als die dan niet lukken dan vergeet ik soms al de dingen die ik al wel bereikt heb en alle leuke dingen die mij wel elke dag overkomen. Ik ben ervan overtuigd dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Dat betekent niet dat je er helemaal alleen voor staat maar wel dat je ervoor kunt kiezen om op een positieve manier in het leven te staan en dat je ook kan leren wat je nodig hebt als het even minder goed gaat. Bij mij helpt het bijvoorbeeld om doelen los te laten, plannen te schrappen of anders in te vullen en een opbeurend babbeltje met Thijs 🙂
 2. Wat maakt jou gelukkig?
  Ik schreef onlangs al eens op deze blog wat mij oprecht gelukkig maakt. Vaak zijn het de kleine dingen die mij gelukkig maken zoals ’s avonds kunnen wegkruipen met een goed boek, chocolaatjes krijgen, uitgeslapen wakker worden, … Maar wat mij eigenlijk nog het meest gelukkig maakt is zien dat anderen gelukkig zijn: Joris die enthousiast verteld over de leuke dingen die hij op school gedaan heeft, Arne die schaterlacht als ik mijn tong uitsteek of begrijp wat hij bedoelt, Thijs die met een idee komt voor een nieuw projectje, … ja voor mij is geluk echt besmettelijk!
 3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?
  Joris maak ik soms blij door zijn favoriet 4-uurtje mee te brengen van de winkel (mango, yoghurtjes of een chocoladewafel), Arne wordt gewoon blij van een dikke knuffel en Thijs probeer ik soms te laten uitslapen of een koffietje klaar te zetten. Ik weet dat mijn familie het leuk vind om te weten hoe het met ons gaat dus deel ik af en toe een foto of stuur ik een mailtje. Onbekenden gelukkig maken vind ik moeilijker omdat ik niet weet waarmee ik hen een plezier kan doen. Daarom dat de app van de gelukszaaiers volgens mij een goed hulpmiddel kan zijn. Ik doe wel mijn best om altijd vriendelijk te zijn aan bijvoorbeeld de kassa van de supermarkt, aan de schoolpoort, hoffelijk te zijn achter het stuur en op de fiets, maar verder kom ik (nog) niet.
 4. Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?
  Om mijzelf gelukkiger te maken ga ik proberen om wat meer mijn tijd te bewaken zodat ik het plan dat ik al langer in gedachten heb eindelijk eens echt kan uitvoeren. Ik weet namelijk dat ik gelukkig wordt als ik zelf iets kan verwezenlijken, naast het grootbrengen van Joris en Arne wat ik ook heel graag doe. Maar omdat ik hen ook graag gelukkig zie gaat er vaak iets té veel tijd hun richting uit en aangezien ik mijn eigen baas ben momenteel moet ik wat strenger voor mezelf zijn in mijn job en wat minder streng als moeder :). Om anderen gelukkig te maken wil ik wat vaker luidop goeiedag zeggen als ik andere ouders tegenkom aan de schoolpoort of aan de créche.
 5. Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn?
  Het voorbije jaar las ik het boek ‘Economie zkt geluk’ van Peter van Rompuy. Een goed boek dat ons erop wijst dat ons huidig economisch model dat vooral op winst gefocust is niet zorgt voor het meeste geluk onder de mensen. Ook al is het belangrijk dat iedereen zijn best doet om elkaar gelukkiger te maken, toch is het ook goed om eens te kijken hoe we van bovenaf dingen kunnen veranderen.
 6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?
  Ik ben benieuwd hoe Sofie van www.tussendromenenleven.be tegen geluk aankijkt en ook Sofie van fiekefatjerietjes.wordpress.com en prinsesopdekikkererwt.wordpress.com wil ik graag aanmoedigen om het geluk verder te verspreiden.

7 gedachten over “Geluk is besmettelijk [blogchallenge]

 1. gister bij het buitenkomen van de supermarkt zag een lieve dame mij
  sukkelen – ze heeft mijn boodschappen in de auto gezet en mijn karretje terug gebracht -geweldig ! en daarnet in de scoutsmis zoveel
  enthousiaste jongeren – ook geweldig !

 2. Pingback:Geluk is besmettelijk | Fiekefatjerietjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *