Mijn eerste vegetarische BBQ

Dit weekend haalden we voor het eerst dit jaar onze BBQ boven, het was namelijk groot feest want zowel Joris als ik zijn over een paar dagen jarig. Maar zoals jullie eerder al konden lezen besloot ik vanaf dit jaar vegetarisch te eten, het werd dus mijn eerste vegetarische BBQ! Ik ging op zoek naar inspiratie want onder mijn familie en vrienden ben ik de enige vegetariër. Er zijn dus geen voorgangers die als voorbeeld dienen. Wel heb ik enkele vriendinnen die geen vlees eten maar voor hen kon ik vroeger gewoon een stukje vis klaarmaken, zelf eet ik ook geen vis meer. Ik vond drie heel lekkere alternatieven:

 1. groentjes grillen: hierover vond ik een heel duidelijk instructiefilmpje op de site van Albert Heijn. Ik sneed een aubergine in grote plakken en smeerde die in met wat olijfolie, na +/- 5 min op de rooster boven de BBQ waren ze gaar.
  Verder stak ik ook 2 maïskolven op een prikker en smeerde deze in met wat olie, na 20 min had ik overheerlijke geroosterde maïskolven. Mijn favoriet van die dag 🙂 Je kan ze na het grillen eventueel ook nog insmeren met wat kruidenboter.
 2. kaas grillen: ja dit kan! Halloumi is een stevige witte kaas, origineel afkomstig uit Cyprus, die je kan grillen. We maakten het eerder al klaar in de grillpan voor bij een slaatje maar nu voor het eerst op de BBQ. Ook geslaagd!
 3. gepofte zoete aardappel: net zoals je gewone aardappelen in zilverpapier tussen de kolen kan leggen om te garen kan je dit ook met een zoete aardappel proberen. Het garen duurt een tijdje en daarom legden we hem vroeg op de BBQ, en toen verloren we hem uit het oog… Toen ik vroeg waar mijn zoete aardappel bleef was hij niet meer terug te vinden, hij was helemaal opgebrand! Eén tip: laat hem niet té lang op de BBQ liggen en wikkel hem in 2 lagen aluminium folie.

Je kan uiteraard ook gewoon allerhande koude slaatjes klaarmaken en het hierbij houden maar ik vond het toch leuk om ook iets gegrild te kunnen eten. Nog meer ideetjes mag je altijd delen!

10 gedachten over “Mijn eerste vegetarische BBQ

 1. Fallafel balletjes op een spiesje roosteren? Ik ga ook op zoek moeten gaan naar inspiratie, want net zoals jij dit jaar voor het eerst een vegetarische, zelfs veganistische, bbq.

 2. Haloumikaas op de bbq, merci voor de tip!!!
  Vorig jaar at ik voor het eerst eigenlijk een ganse maiskolf uit de oven en dat was zeer lekker, dus op de bbq zal dat ook wel smaken.
  Je kan ook groentensatés maken met courgette, paprika, ajuin, …

 3. Hier ook een fan van champignons met kruidenkaas. Of kwartjes paprika maar een sneetje camembert. Of een potje camembert er op, dan heb je meteen ook kaasfondue..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *