Fietstocht van de maand: mei 2017

De maand mei is bijna om, dringend tijd dus voor een nieuwe fietstocht van de maand!

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: Een pleziertochtje rond Antwerpen naar mijn bomma, niet het gelijknamige restaurant van vorige keer 😉

Afstand: 41,9 km

Weersomstandigheden: Het was een heel warme dag met temperaturen rond de 30°C en geen bewolking. ’s Morgens was het fietsen nog te doen maar op de terugweg waren we blij dat we een stukje op het schaduwrijke ringfietspad konden fietsen.

Tijdstip: om 9 u vertrokken en om 16 u weer thuis

Duurtijd: 4 u en 9 min in totaal

Fietsuitrusting: fietstas voor wat eten en drinken, de fietskar met Arne achter mijn fiets en de Weehoo aanhangfiets met Joris achter Thijs zijn fiets (de foto is van de dag ervoor toen we al even oefenden onderweg naar een babybezoekje, daardoor zit Arne op de foto in een fietsstoeltje)

Wie? alle vier (Ik, Thijs, Joris en Arne)

Kledij: zo weinig mogelijk (short, topje en sandalen)

Opmerkingen: Vrijdag was een dag waarop we nog geen andere verplichtingen hadden en het mooie weer nodigde ons uit om de fietsen nog eens boven te halen. We wilden graag een tochtje doen van ongeveer 40 km en zochten een leuke bestemming halverwege. Het huis van mijn grootmoeder ligt op zo’n 20 km van bij ons dus leek het ons leuk eens haar kant op te fietsen, dat zij ook nog eens een zwembad in de tuin heeft was mooi meegenomen. Gelukkig heb ik een heel lieve grootmoeder die er geen probleem van maakt als je ’s morgens belt dat je een paar uur later langskomt dus konden we vertrekken. Als leidraad voor de tocht gebruikten we de knooppunten van www.fietsnet.be, die leidden bijna altijd langs mooie rustige wegen.

Onderweg hielden we even halt in onze mooie stad om een nieuw trendy winkeltje met vierkante donuts te bezoeken, Hoeked genaamd. De donuts die we er kochten om mijn gootmoeder mee te verrassen waren heel lekker maar ik had er toch meer van verwacht. Naast een speciaal glazuur waren het gewone donuts en dat stond niet in verhouding met de prijs van ongeveer 3 euro per stuk. Op de terugweg kwamen we in Ekeren nog voorbij een groot bijenhotel. Een kijkje dichterbij toonde aan dat het wel degelijk bewoond was want enkele gaatjes waren toe gebouwd. Er vlogen heel wat insecten van één soort in het rond maar het was mij niet duidelijk of het nu om zweefvliegen of wilde bijen ging.

Ondanks het warme weer verliep de fietstocht relatief vlot. Joris trapte wat minder mee dan we gehoopt hadden en Arne zakte wat onderuit in de kar en viel niet in slaap maar het was een aangename fietstocht. We ondervonden dat 40 km toch wel het maximum is om met twee kindjes op een dag te doen als je het ontspannen wil houden dus dat houden we in rekening bij het plannen van onze fietsvakantie binnenkort.

3 gedachten over “Fietstocht van de maand: mei 2017

  1. Ooh, heerlijk hè! Hier ook van het lange weekend geprofiteerd om te oefenen voor de grote fietsvakantie deze zomer. En de ervaring leert dat zo’n 30 km per dag wel het maximum is met onze kleintjes. Als je nog tips hebt, hoor ik ze graag ?.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *