Camping natuurlijk Sofie

Afgelopen week hadden we logés. Op het eerste zicht niet zo bijzonder op een klein detail na, ze logeerden in onze tuin! Het was niet de eerste keer dat onze tuin als slaapplek diende. Eerder al sliepen Joris en Thijs een nachtje in onze tuin, maar deze keer ging het om onbekende meisjes die onze slaapplek via Gocampr gevonden hadden. Twee jaar terug kwamen er zo twee Duitse meisjes bij ons kamperen en deze keer ontvingen we via Gocampr de vraag van twee Gentse meisjes of ze een weekje in onze tuin mochten slapen. Ze moesten voor school stage lopen op een kinderboerderij en hadden daarvoor de kinderboerderij van Wilrijk gecontacteerd. Het logeren zou hen heel wat over en weer gereis besparen en zeg nu zelf, wat is er leuker dan een weekje van huis te zijn om met je beste vriendin te gaan kamperen?

Op zondagavond werden Marthe en Lolita afgezet door hun ouders. Nadat de tent was opgezet en de ouders gerustgesteld waren dat hun dochters in goede handen waren kon het kamperen beginnen. De meisjes hadden geluk met het weer, de warme dagen waren ideaal voor een weekje kamperen. Gelukkig zorgde onze grote boom ook voor wat schaduw om de warme zon af en toe te ontlopen. Zowel Lolita als Marthe waren eerder al gaan kamperen maar het was de eerste keer dat ze in een tuin bij andere mensen sliepen. De grootste voordelen volgens hen zijn de veiligheid, er kan niets gestolen worden, en het is ook veel rustiger dan op een  camping. Ook voor ons was het een geslaagde ervaring. Het waren zo’n vriendelijke en beleefde meisjes dat alles vlot verliep.

Wat ik zelf nog als voordeel zie ten opzicht van een camping is de aanwezigheid van een koelkast (die mochten onze logés mee gebruiken). Eerdere campingvakanties leerden ons dat het in de zomer vaak lastig is om zonder elektriciteit eten gekoeld te houden zodat het niet slecht wordt. Ook het sanitair is in mijn ogen properder dan op een camping. En ja, die extra rust en stilte spreken mij ook wel aan. Het past ook binnen de filosofie van ecoreizen, delen wat je hebt in plaats van nieuwe campings te creëren. Dringend tijd dus om eens uit te zoeken of er tuinen beschikbaar zijn op onze fietsvakantie deze zomer!

7 gedachten over “Camping natuurlijk Sofie

  1. Wauw… we starten met binnenkort met bouwen… als ons huisje en tuintje bewoonbaar zijn, willen wij heel graag mee in het initiatief stappen:-). Veel succes in Polen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *