Fietstocht van de maand: juli 2017

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: Sint-Anneke (Antwerpen linkeroever)

Afstand: 17,3 km

Weersomstandigheden: Het begon als een hete zonnige zomerdag maar tegen dat we aan de veerboot aan Het Steen waren was de hemel bewolkt. Zodra we voet zetten op linkeroever begon het helaas te onweren.

Tijdstip: 10.20 u

Duurtijd: In totaal waren we 2u en 40 minuten van huis

Fietsuitrusting: fietskar, fietstoeltje, aanhangfiets

Wie? Ik, Thijs, Joris en Arne

Kledij: short en t-shirt (regenjas vergeten!)

Opmerkingen: We vertrokken met het plan om een fietstochtje te maken van zo’n 40 km. Er was mooi weer voorspeld dus zouden we naar Sint-Annastrand gaan om te picknicken en te spelen. Tot zover het plan. We vertrokken goed voorbereid, naar aanleiding van onze ervaringen op de vorige fietstocht hadden we de fietskar aangepast met een peuterzitje zodat Arne gemakkelijker een dutje zou kunnen doen en kochten we een zonnescherm voor de kar. Het kan namelijk best heet worden in die kar, zelfs als je enkel het UV-werende muggengaas sluit. Eerdere pogingen met een laken en wasspelden mislukten steeds vandaar dat we toch maar zo’n zonnescherm kochten. En dat deed zijn werk goed, totdat de hemel overtrokken werd met wolken en de hoedjes, petten en zonnebrillen weer allemaal in de fietstas konden verdwijnen. De overtocht met de veerboot vond Joris super leuk (Arne was wat onder de indruk van de golven op het water) maar eens linkeroever bereikt begon het te onweren. Even geschuild dan maar en onze buienradar geraadpleegd. Die voorspelde niet veel goeds en dus pasten we de plannen aan. Via de fietstunnel met fietslift (ook een belevenis!) gingen we terug naar huis om daar te ‘picknicken’. Arne besloot liever in het stoeltje te willen zitten en viel daar gewoon in slaap 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *