Dag 1: We zijn vertrokken!

Van Antwerpen naar Leipzig, Afstand 681,9 km, Tijd onderweg: 7 u 54 min,  Per auto, gekampeerd

Voilà we zijn vertrokken voor onze eerste fietsvakantie met vier. Eerder schreef ik al hoe de planning verliep en we de route samenstelden en tenslotte restte enkel nog het inpakken. Onze fietsen werden nog eens grondig nagekeken en gekuisd, kettingen werden gesmeerd, remblokjes werden vervangen en er werden reservebanden en plakgerief aangekocht. Voor het inpakken baseerde ik mij op de super uitgebreide en dus heel handige inpaklijst van MmeZsazsa (waarvan we ongeveer de helft geschrapten). Wat we allemaal mee hebben ga ik niet opsommen maar voor wie benieuwd is naar onze speelgoedselectie voor Joris (4 jaar) en Arne (1,5 jaar) trok ik een foto. Het vermijden van ruzie door evenwicht kreeg bij mij grotere prioriteit dan de hoeveelheid speelgoed 🙂

 

Een tijdje terug hoorde ik over one pot meals en aangezien dit mij wel handig leek ging ik op zoek naar wat leuke gerechtjes voor onderweg. Ik vond recepten voor gerechten die er heel goed uitzagen op de website www.freshoffthegrid.com. Het zal alleen nog afwachten worden of we in de buurt van de camping een winkel tegenkomen om de ingrediënten te kopen want eten meenemen voor meer dan een week is niet haalbaar! Alles draait om zo weinig mogelijk kilo’s mee te nemen.

De eerste rit verliep in ieder geval goed. Er was wat file op de Duitse wegen door werken maar gelukkig zorgde de muziek van Kapitein Winokio voor wat afleiding. We hadden vooraf een camping opgezocht maar bij aankomst bleek deze, gelegen bij een prachtig meer, gesloten. Dan maar zonder sanitair kamperen en als compensatie genieten van de rust en stilte.

Tijdens heel deze reis ga ik proberen elke dag een bericht te posten met een verslagje van die dag. Of het ook zal lukken hangt af van de beschikbaarheid van internet en elektriciteit maar dat zullen jullie samen met ons ontdekken 🙂

 

 

3 gedachten over “Dag 1: We zijn vertrokken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *