Dag 2: Een dag van contrasten, verlaten camping versus feeststad

Van Leipzig naar Kraków, Afstand 610 km, Tijd onderweg: 6 u 22 min,  Per auto, slaapplaats: Jeugdherberg Atlantis

Het kamperen was weeral een jaar geleden dus vielen mij een aantal dingen op, hoeveel water je voor 4 personen verbruikt bijvoorbeeld. Water om te drinken, te koken, tanden te poetsten, af te wassen, … Als je het in gevulde drinkbussen ziet staan valt dat toch meer op dan wanneer het gewoon uit de kraan komt. De hoeveelheid afval vond ik dan weer meevallen, pfiew 🙂

Buiten leef je meer volgens het ritme van de zon. Na wat lezen in de hangmat kropen Thijs ik gisteren dan ook bij het vallen van de duisternis de tent in wegens geen licht meer om te lezen en muggen die op jacht vertrokken. De nacht was fris maar niet koud en werd één keer onderbroken door een hoestbui van Arne waarna we hem uit voorzorg van de voortent naar onze iets warmere binnentent verhuisden. Gezellig dicht bijeen. Om 6u was het licht en waren we wakker, het opstaan werd nog even gerokken tot iets voor 7 en dan begon het ontbijten en opruimen. Eén uur en 25 minuten later zaten we terug in de auto, best snel niet?

In de auto werd er deze keer wat meer geslapen dan de dag voordien en ook waren er in Polen minder files dan in Duitsland, tolwegen waren er dan weer wel. In kraków zelf deden we er bijna een uur over om aan de jeugdherberg te komen en ook nog eens een parking te vinden. Veel auto’s, smalle straten en veel voetgangers hadden hier iets mee te maken.

De stad zelf is prachtig. Ik kijk er al naar uit om morgen op ontdekking te gaan. Vandaag maakten we een wandeling naar de grote markt en aten daar heerlijke Pierogi’s, een soort ravioli gevuld met kaas en aardappelen. Het eten is hier bovendien spotgoedkoop, zelf koken zullen we misschien toch niet zoveel doen 😉

Al wie op onze reisplannen reageerde: ‘zie maar dat je auto niet gepikt wordt’  kan ik geruststellen. Hij staat op een bewaakte parking onder een kunstige muurschildering. En met ons gaat het ook goed. Groetjes!

2 gedachten over “Dag 2: Een dag van contrasten, verlaten camping versus feeststad

  1. nu begint het natuur gedeelte zeker – hoe doen jullie dat met Arne
    die is toch al wat zwaar om te dragen, hé of heb je buggy ?
    veel plezier en mooi weer !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *