Dag 3: Citytrippen zonder buggy

Kraków, Afstand 9,9 km, Tijd onderweg: een hele dag,  Te voet, Slaapplaats: Jeugdherberg Atlantis

Vandaag hingen we een dagje de toerist uit. En die toeristen zijn voor de Polen duidelijk heel belangrijk. Zo belangrijk dat ze zowat alle gebouwen prachtig gerestaureerd hebben. Ook al is het niet duidelijk of ze er vroeger daadwerkelijk zo uitzagen want op de foto’s van de gebouwen van de Wawelberg voor de renovatie zag ik vooral ruines. Je zou door al die restauraties bijna vergeten dat het gaat om gebouwen van meer dan 600 jaar geleden.

Foto’s mochten er binnen niet getrokken worden dus je zal zelf moeten komen kijken wat ik precies bedoel. Arne werd bij het binnenkomen eerst als rugzak aanzien maar toen ze zijn schattig hoofdje uit de draagzak zagen steken mocht hij toch mee binnen. Joris vloog door alle vertrekken heen maar de wapenzaal met alle zwaarden en pistolen kon zijn aandacht toch even vasthouden, jongens hé. Ook het standbeeld van de vuurspuwende draak werd vol fascinatie aangestaard.

Het Collegium Maius, het oudste gebouw van de stokoude Jagiellonen-universiteit kon van mijn kant op heel wat belangstelling rekenen. Ook hier waren de meeste zaken reconstructies en werd er de centrale verwarming verborgen achter een kast die ze een Middeleeuwse look hadden gegeven maar het gevoel om in dezelfde vertrekken als Nicolaus Copernicus en Karol Wojtyla te kunnen rondlopen maakte toch een beetje indruk.

Rondlopen hebben we veel gedaan. En hoewel dit soms gepaard ging met heel wat vragen van Joris zijn kant heeft die dat super flink gedaan! Onze grote jongen wandelde het grootste stuk helemaal zelf, Arne mocht afwisselend bij mij en Thijs in de draagzak. Soms echt warm in de tropische temperaturen van vandaag, veel terrasjes en liters appelsap maakten onze dag dan ook compleet.

 

2 gedachten over “Dag 3: Citytrippen zonder buggy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *