Dag 4: Kijk, kijk, kijk, kijk, kijk!

Van Kraków naar Lancut, Afstand 188 km, Tijd onderweg: 3 u 55 min,  Met de auto, Slaapplaats: Hotel Lancut

Vandaag ging het weer meer dan 30 graden worden, we lieten de stadshitte achter ons voor een bezoekje aan de Wieliczka zoutmijn. Deze zoutmijn staat op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst en terecht, het is een eeuwenoude mijn die momenteel niet meer in gebruik is maar waarin prachtige beeldhouwwerken en een hele kapel in zout zijn uitgehouwen! Vorig jaar bezochten we al eens een zoutmijn in de buurt van Salzburg, ook de moeite waard maar beiden erg verschillend. Ik denk dat Arne de enige peuter is die kan zeggen dat hij als 1,5 jarige al 2 zoutmijnen binnen geweest is. Het was er constant rond de 15 graden en dus was het weer even wennen om bovengronds terug in de hitte te komen, inclusief warmteonweder.

Daarna gingen we op weg naar het vertrekpunt van onze fietstocht: Lancut! Het zoeken naar een B&B was op voorhand geen succes maar we vonden ter plaatse wel een goed hotel. Lang geleden dat we van zoveel comfort konden geniet maar het zal ook de laatste keer zijn voor een hele tijd. Morgen begint het rondtrekken met de fiets. Dit werd alvast gevierd met de lokale drank, schol!

 

1 gedachte over “Dag 4: Kijk, kijk, kijk, kijk, kijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *