Dag 5: Afzien in de hitte

Van Lancut naar Hermanowa, 47,5 km met een gemiddelde van 11,7 km/u, slaapplaats: een gastvrije Frans-Poolse familie

Vandaag de eerste dag van onze grote tocht op de Greenvelo route door de sub-karpaten van Polen. Het was wat zoeken hoe we al onze spullen op de fietsen gebonden kregen maar uiteindelijk konden we vertrekken. De route bestond vandaag grotendeels uit wegen door buitenwijken, een beetje zoals ons fietsknooppuntennetwerk. Op sommige plaatsen is het fietspad nog in aanleg. Het was super heet en dat maakte het fietsen niet gemakkelijk. Als snel werden een aantal contrasten tussen Thijs en mij duidelijk: Thijs kan heel slecht tegen de hitte en begint heel veel te zweten, ik was dan weer blij met die warmte want als het ’s nachts te koud is kan ik niet slapen. Onze eerste fietstocht in het Noorden van Engeland was bijvoorbeeld best koud, de tocht naar Vezelay was gemiddeld en nu zitten we dus in de hitte, alles is in evenwicht lijkt me al heb ik moeten beloven dat we volgende keer naar koelere streken gaan. Het tweede verschilpunt dat vandaag ook duidelijk werd is dat ik van uitdaging kan genieten en er van hou mijn grenzen te verleggen terwijl Thijs het meest geniet van verwennerij zoals lekker eten en drinken. Door naar elkaar te luisteren houden wij elkaar dus in balans, mooi he.

Onderweg zag ik al een eerste groepje bijenkasten, Polen is een land met nog redelijk veel imkers en ook ooievaars zagen we. In sommige Poolse dorpjes zouden er meer ooievaars dan mensen wonen!
In het begin was de route vlak meer eens de grote steden voorbij begon het heuvelachtig te worden. Campings zijn hier zeer beperkt aanwezig maar we konden rekenen op een gastvrije familie waar we in de tuin kunnen kamperen. Morgen begin we weer met een stevige beklimming en het blijft even warm, tot dan!

 

1 gedachte over “Dag 5: Afzien in de hitte

  1. geweldig, zo alles samen doen met kindjes en al die bagage de baas kunnen !
    ben benieuwd hoe de natuur ginder is – voor ons wel onbekend,hé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *