Dag 7: Een dag met veel afwisseling en een verrassende slaapplaats

Dynow-Polanki, afstand afgelegd 49,1 km, gemiddelde snelheid 11,7 km/u

Voorbije nacht werden we gewekt door onweer. Gewekt was veel gezegd want eigenlijk was er heel de avond al feestmuziek te horen van een fuif in de buurt, maar de knallen van de donder konden die muziek ruimschoots overtreffen.

’s Morgens was het weer droog en was het eindelijk wat afgekoeld. De lucht was bewolkt maar dat maakte het deze keer aangenaam fietsweer. Ook de weg was vandaag van uitstekende kwaliteit en daarbovenop bestond de rit alleen uit zacht glooiende hellingen… tot we in het natuurgebied terecht kwamen. Daar stond ons een laaange helling te wachten. Maar het uitzicht was schitterend en af en toe kwamen we huizen tegen, telkens opgefleurd met massa’s bloemen. Op sommige plaatsen zagen we ook bijenkasten! Als imker is het altijd leuk om deze te ontdekken. We logeren nu zelfs in een huis waarvan de buren een tiental bijenkasten hebben staan! Hoe dit komt is een lang verhaal.

We zouden vandaag de tocht kort houden, zo’n 30 km, en overnachten in de camping te Dubiecko. Een van de weinige campings die op onze kaart staat en zo’n 7 km van de route af gelegen. Daar aangekomen bleek van een camping geen sprake. Enkel in Slonne, nog eens 7 km extra verwijderd van de route en aan de andere kant van de berg zou als we het goed begrepen hadden een camping zijn. Dan maar gaan horen bij het het enige hotel in het dorp of we daar konden overnachten. Zonder succes, het hotel was volzet. Omdat we geen zin hadden in dit heuvelachtig gebied 7 km omweg te fietsen voor iets waar we niet zeker van waren dat het een camping was besloten we terug te keren naar de Greenvelo route en daar een slaapplaats te zoeken. Dat werd ons niet gemakkelijk gemaakt want we moesten weer een lang stuk bergop. Bijna boven vonden we enkel huisjes maar uitleggen dat we naar een slaapplaats op zoek waren was niet eenvoudig, niemand sprak Engels. De mensen wezen steeds de weg naar waar er volgens hun een hotel was maar daar waren we dus al gaan kijken. Bovendien waren we te moe om nog veel te fietsen en waren de kindjes het beu. Gelukkig kwam er een vrouw naar ons toe die ons een logeerkamer aanbood. Wij probeerden uit te leggen dat we in de tent wouden slapen maar dat vond ze veel te koud. Er werd een slaapzetel klaargemaakt en de vrouw bracht een hele maaltijd naar ons: soep met stukjes worst en hardgekookte eieren, brood, tomaten en nog meer hardgekookte eieren. De kindjes werden verwend met speelgoed en een lolly. We voelen ons hier echt helemaal welkom en dat is leuk. Morgen gaan we naar Przemysl, daar zouden we eindelijk een camping moeten vinden…

4 gedachten over “Dag 7: Een dag met veel afwisseling en een verrassende slaapplaats

  1. wat een geweldige ervaring – het doet mij spontaan aan menaggio denken, daar was ook helemaal geen begrip voor een andere taal –
    ik denk dat Joris al veel ervaring opdoet !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *