Dag 8: Wij trainen hier ook onze armspieren!

Polanki-Przemysl, 47,2 km, 11,2 km/u, kamperen op het grasveldje aan de jeugdherberg

Ons voornemen om maar 30 km te fietsen is weer gefaald. Dat ligt niet aan ons maar aan de bordjes die de route aanduiden. Volgens die bordjes was het van het dorpje voor onze vertrekplaats nog 35 km tot aan Przemysl. Onze kilometerteller gaf bij aankomst echter heel wat meer kilometers aan! Een paar kilometer meer of minder lijkt niet zo belangrijk tenzij je zoals ons zwaar beladen door heuvelachtig gebied moet fietsen. Vandaag moesten we weer drie keer een berg over en dat betekende soms afstappen. Zelfs in de kleinste versnelling krijgen we onze fietsen met aanhangsel niet al trappend naar boven op een helling van 7%. Afstappen en duwen dus, en dat voelen we in onze armen. We fietsten vandaag door het natuurpark ‘Krajobrazowy Pogórza Przemyskiego’ en konden onderweg wel genieten van mooie natuur rondom ons. Een stuk van de tocht liep langs de rivier San waar we eerder al langs gekampeerd hadden.

We waren ’s ochtends vroeg vertrokken en arriveerden dus toch al in de vroege namiddag in Przemysl. Daar aangekomen gingen we naar het adres van de camping. Die bleek verlaten te zijn… Deze kleine stad had gelukkig een infopunt voor toeristen en even navragen leerde ons dat er geen andere campings waren. We konden wel eens gaan horen bij de jeugdherberg of daar plaats was. Daar werden we vriendelijk onthaald maar helaas waren de kamers volzet, we mochten wel kamperen op het grasveldje naast de jeugdherberg. Dat werd wel vaker gedaan sinds de camping dicht was. Morgen houden we een fietsvrij dagje om het stadje te bezoeken, kleren te wassen en onze eerste lekke band te plakken. ’s Avonds gaan eten verliep immers niet volledig zonder schade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *