Dag 10: Op ons gemakske bijna tot aan Oekraïne

Przemysl-Mlyny, 42,2 km, 14,4 km/u, overnachting op een rustige plaats langs de route

We haalden vandaag een gemiddelde snelheid van 14,4 km/u! Het is duidelijk dat we in vorm zijn en ook de vlakke wegen hielpen zeker mee. We zaten vandaag voornamelijk in landbouwgebied en doorkruisten voor het eerst sinds lange tijd een snelweg. We zitten nu op zo’n 10 km van de grens met Oekraïne. Misschien gaan we morgen daar een kijkje nemen.


De route liep vandaag langs het arboretum van Bolestraszyce. We hielden er even halt maar het arboretum is zo groot dat je er gemakkelijk een paar uur kunt doorbrengen. We zagen er twee grote vijvers vol waterlelies en enorm veel verschillende soorten bomen en planten. Ik nam er heel wat mooie foto’s van bloemen die door bijen bezocht werden maar aangezien die foto’s op mijn fototoestel staan deel ik ze een andere keer. De tocht liep ook over een mooie hangbrug met prachtig uitzicht op de rivier, al was het even prutsen om de fietskar door de smalle toegangsweg te krijgen. Een beetje verder kwamen we op een plaats waar ze een brug aan het bouwen waren. De tijdelijke brug was even geblokkeerd door de wapening van één van de pilaren dus moesten we wachten tot die in de grond zat. Joris maar ook ik hebben geboeid de grote machines hun werk zien doen. Over Arne heb ik het hier minder vaak, dat is het lot van de tweede zeker want die houdt zich gewoon bezig met de normale peuterzaken: ons theepotje open en toe doen, op en af dingen klimmen, proberen aan onze fietsen te prullen (wat niet mag!), op zoek gaan naar koekjes, meebrabbelen als we liedjes zingen en heel af en toe een dutje in de fietskar doen. Toch wel heel schattig allemaal 🙂


We wisten deze keer op voorhand dat er geen camping in de buurt zou zijn dus voorzagen we ons van het nodige om onze plan te trekken. We staan nu op een rustig plekje aan de rand van het bos en hebben het hier helemaal naar onze zin.

1 gedachte over “Dag 10: Op ons gemakske bijna tot aan Oekraïne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *