Officiële lancering van mijn eigen bedrijfje: De Natuurlijke Tuin

De website van mijn eigen tuinontwerp bedrijfje staat online, hoera! Voor wie mijn vorige bericht hierover gemist heeft: sinds kort kan je bij mij terecht voor het ontwerpen van ecologische en bijvriendelijke tuinen.

Door het verdwijnen van wilde natuur worden tuinen namelijk steeds belangrijker voor de instandhouding van insecten en vogels. Met een doordacht ontwerp zorg ik voor mooie tuinen die niet enkel de mens dienen maar ook als voedselbron en nestplaats voor allerlei diertjes kunnen dienen. Dat doe ik door voor inheemse planten te kiezen met bloemen die veel nectar en stuifmeel produceren. Bij het opstellen van een plan houd ik rekening met het bodemtype, de vochtigheid en hoeveelheid zon. Want door planten te kiezen die aangepast zijn aan de plaatselijke omstandigheden heb je sterke gezonde planten met weinig onderhoud. En met een goede planning zorg ik voor zoveel mogelijk bloemen het hele jaar rond. Vanuit mijn opleiding als Bio-ingenieur en mijn imkerervaring weet ik welke eigenschappen planten moeten hebben om aantrekkelijk te zijn voor bijen, hommels en vlinders. Het resultaat is een tuin waarin je niet alleen kan genieten van een bloemrijke kleurenpracht maar ook deze nuttige diertjes aan het werk kan zien.

In lijn met de naam van mijn blog koos ik voor mijn bedrijfje de naam ‘De Natuurlijke Tuin’ met als website www.denatuurlijketuin.be. Ga zeker eens kijken want Thijs heeft heel erg zijn best gedaan om een mooie, overzichtelijke site te maken en ik heb mij helemaal uitgeleefd met het schrijven van de inhoud. Ik blijf nog regelmatig bloggen op mijn persoonlijke blog maar ook op De Natuurlijke Tuin zullen regelmatig berichtjes verschijnen met tips en inspiratie voor de tuin. Ik ga ook bij mensen met ecologische tuinen op bezoek en één keer per maand verschijnt er een nieuw interview met de eigenaar van zo’n tuin op de website. Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief als je dit niet wil missen en het zou geweldig zijn als jullie ook massaal de facebookpagina van De Natuurlijke Tuin liken 🙂

laarzen in het gras

 

6 gedachten over “Officiële lancering van mijn eigen bedrijfje: De Natuurlijke Tuin

  1. Keitof!! Ik ga NU op de nieuwe site kijken. Ok, ziet er supergoed uit! Ennehhh, toevallig moeten wij onze tuin nog verder inrichten dus ik ga je diensten zeker eens overwegen en al zeker volgen via Facebook. Veel succes Sofie!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *