Fietstocht van de maand: september 2017

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: de kleuterschool van Joris

Afstand: 1,8 km

Weersomstandigheden: Een mooi nazomerdag met een stralend zonnetje en temperatuur rond de 20°C. ’s Ochtends was het wel fris.

Tijdstip: 8.02 u

Duurtijd: 16 minuten

Fietsuitrusting: Joris op zijn fiets zónder zijwieltjes

Wie? Ik, Joris en Arne

Kledij: dunne jas

Opmerkingen: Naar dit moment heb ik echt uitgekeken: 1 september betekende niet alleen de start van Joris in het 2de kleuterklasje, sinds die dag fiets hij ook zelf naar school. Zonder zijwieltjes! En hij is daar minsten even trots op als wij 🙂 Het leren fietsen zonder wieltjes verliep eigenlijk vlot, zonder builen of schrammen. Het moeilijkste was Joris overtuigen om te gaan oefenen. Ons voorzichtig ventje is namelijk bang om nieuwe dingen te proberen. Maar heel wat overtuigingskracht en aanmoedigingen later mag het resultaat er zijn. De afstand naar school is goed te doen. We moeten er wel rekening mee houden dat we iets langer onderweg zijn maar dat vind ik geen probleem. Wanneer we hem terug ophalen van school is hij soms wat moe en dan is het tochtje naar de créche er vaak te veel aan maar daar bestaat een oplossing voor. We steken dan de fiets in de fietskar en hij kan mee in de kar of op het stoeltje.

1 gedachte over “Fietstocht van de maand: september 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *