Ik bedacht een geniaal concept en schreef daarover mijn allereerste eBook!

Begin vorige maand lanceerde ik de website van mijn nieuw bedrijfje ‘De Natuurlijke Tuin‘ waar ik als ecologisch tuinontwerper aan de slag ga om mensen hun tuin om te vormen tot een bloemrijk geheel. Hierover kreeg ik heel wat positieve reacties, er zijn veel mensen die interesse hebben in een ecologische tuin en iets willen doen voor onze bijtjes, hommels en vlinders. Veel mensen weten zelfs al ongeveer de richting die ze met hun tuin uit willen en willen graag zelf aan de slag gaan maar zien door alle (bijvriendelijke) bomen het bos niet meer. Om ook die mensen te helpen bedacht ik een systeem van plantenfiches dat super gebruiksvriendelijk is!

Het concept is eenvoudig: uit alle mogelijke planten die er bestaan selecteer ik de planten die veel nectar en stuifmeel produceren en die van nature in onze streek voorkomen. Die planten groepeer ik in sets van telkens 10 fiches: 10 bijvriendelijke vaste planten, 10 bijvriendelijke bomen, 10 bijvriendelijke bollen en knollen, … De combinaties zijn zo gekozen dat er in elke set zowel planten zitten die van de zon houden als schaduwminnende planten, planten die graag een vochtige bodem hebben en liefhebbers van een droge bomen. Al deze informatie is duidelijk weergegeven op de fiches met symbooltjes. Deze icoontjes aan de rand van elke fiche maken het mogelijk om gemakkelijk een waaier samen te stellen met planten die geschikt zijn voor jouw tuin. Zo kan je met één oogopslag zien welke bloemkleuren er aanwezig zullen zijn en gedurende welke periode er planten in bloei zullen staan. Op deze manier kan je zelf een tuin samenstellen die het hele jaar door mooi is en waarin voldoende voedsel te vinden is voor bijen, hommels en vlinders. Een volledig stappenplant met foto’s is te vinden op De Natuurlijke Tuin.

werkblad ontwerp je eigen tuinMomenteel zijn er al drie sets af: 10 bijvriendelijke vaste planten, 10 bijvriendelijke bomen en 10 bijvriendelijke bollen en knollen, maar er zullen er nog veel volgen. Zo staan er sets met struiken, klimplanten, bodembedekkers, éénjarigen, eetbare planten, alleen witte bloemen, alleen schaduwplanten, …. op de planning. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat geldt dus ook voor jullie tuinen! De bedoeling is dat je zelf, op basis van wat jij graag in je tuin hebt, enkele sets kiest en daarmee aan de slag gaat.

De eerste set is gratis verkrijgbaar als je je aanmeldt voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met tuintips, maar omdat ik veel tijd in het opzoekwerk en de opmaak steek vraag ik voor de andere sets wel een kleine vergoeding van 7,50 euro. Alle sets met plantenfiches zijn hier te bestellen als eBook. Moest je toch hulp willen bij het ontwerp van je tuin dan kan je altijd op mij een beroep doen en dan worden de reeds aangekochte sets afgetrokken van de prijs van het tuinontwerp. Zo hoop ik dat iedereen die een mooie bijvriendelijke tuin wil dat ook echt kan realiseren!  

3 gedachten over “Ik bedacht een geniaal concept en schreef daarover mijn allereerste eBook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *