Fietstocht van de maand: oktober 2017

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: de speeltuin in de wijk Neerland te Wilrijk

Afstand: 1,9 km

Weersomstandigheden: Een typische warme herfstdag: zo’n 16°C, beetje wind, bewolkt en af en toe motregen.

Tijdstip: 14.07 u

Duurtijd: 22 minuten

Fietsuitrusting: Joris op zijn ‘grote’ fiets, Arne op het fietsstoeltje achterop en Bonnie op onze plooifiets

Wie? Ik, Joris (met nog Halloween schmink op), Arne en Bonnie

Kledij: winterjas

Opmerkingen: Woensdagnamiddag betekent geen school en dus een namiddagje plezier met Joris en Arne. Ik moet bekennen dat die woensdagnamiddagen (en weekends) niet altijd even vlot verlopen maar er is één ding dat ik ondertussen al geleerd heb: blijf niet een hele namiddag binnen zitten met kinderen. Gegarandeerd dat ze zich vervelen en er ruzie komt. Zodus, zo vaak als mogelijk doen wij een uitstapje, soms naar de bibliotheek, soms naar de speeltuin en soms ook gewoon naar onze eigen tuin. Deze keer was de speeltuin aan de beurt, eentje die we pas deze zomer ontdekten en eigenlijk perfect voldoet aan de eisen van een kleuter en een peuter: er is zand, iets om in te klimmen en iets om van te glijden. Deze woensdag was de Bonnie op bezoek en uiteraard ging ook zij mee. Op zo’n momenten komt onze plooifiets heel erg van pas. Ik heb hem lange tijd dagelijks gebruikt toen ik voor mijn doctoraat pendelde maar sindsdien doet hij een beetje dienst als reservefiets. Een taak die hij prachtig vervult aangezien het zadel makkelijk verstelbaar is aan iedereen die hem nodig heeft.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *