Deze blog blaast zijn eerste kaarsje uit!

Exact één jaar geleden verscheen hier op deze blog het eerste bericht. Een jaar waarin weinig concreet gebeurd is maar er toch ook heel wat veranderde.

Deze blog begon kort nadat ik mijn doctoraatstekst indiende. Maanden had ik achter mijn bureau geschreven aan een tekst die mijn onderzoekswerk van 4 jaar moest bundelen. Een boekje dat dan door een tiental mensen gelezen zou worden. Nadat die mensen het gelezen en verbeterd hadden volgde een verdediging en werd ik officieel Dr. Ir. Sofie. Dat doctoraat beschouwde ik op dat moment vooral als een taak die afgewerkt moest worden, maar nu het allemaal wat bezonken is komt er stilaan toch een beetje trots en tevredenheid naar boven. Maar dat schrijven, dat mistte ik nadien wel. Dus startte ik met deze blog. Initieel was het plan om vooral te schrijven over hoe wij proberen ecologisch te reizen, met als doel hierover een boek te schrijven! Over dat reizen werd hier inderdaad af en toe geschreven. Zo was er een citytrip naar Charleroi, onze fietsvakantie naar Polen en niet te vergeten, mijn maandelijks fietstochtje! Maar hier bleef het niet bij, jullie hebben waarschijnlijk al gemerkt dat ik ook over mijn bijtjes moeilijk kan zwijgen, zowel op deze blog als op youtube 🙂

Ondanks mijn enthousiaste schrijfplannen is van dat boek over ecoreizen nog niet veel terecht gekomen. Deze blog bracht mij wel op een ander pad. Een paar maanden terug werden de eerste stappen gezet als zelfstandig ondernemer! De wereld van het geschreven woord bleef mij boeien en ik zette het voorbije jaar dan ook mijn eerste stappen als wetenschapsjournaliste. Een kronkelig pad dat mij uiteindelijk bij mijn andere passie bracht, bijenvriendelijke tuinen. Mijn eigen bedrijfje werd geboren en uiteraard verscheen ook hierover regelmatig iets op de blog. De reden dat ik de tijd heb om dit allemaal uit te proberen en mijn weg te zoeken is dat het solliciteren niet van een leien dakje loopt. Ook hier wordt aan verder gewerkt, ik ben dan ook geen opgever.

Wat jullie het komende jaar van deze blog mogen verwachten? Ik weet het eigenlijk niet. Er is nog steeds het wilde idee om een boek te schrijven, maar dan over bijenvriendelijke tuinen. Ik ben zelf benieuwd hoe ik volgend jaar op dit plan ga terugkijken 🙂 Joris, Arne en Thijs blijven uiteraard de hoofdpersonages van de verhalen hier.

Bedankt om af en toe mijn geschreven verhalen, ideeën, bedenkingen te komen lezen. Tot schrijfs!

 

7 gedachten over “Deze blog blaast zijn eerste kaarsje uit!

  1. Ik bedoelde Dr.Ir. kunnen zetten.
    Dat je je echte weg nog niet gevonden hebt is niet erg dat komt wel want intussen sta je open voor alles. Ik en nog vele anderen lezen graag je blog want je doet het op zón innemende manier dat we altijd uitkijken naar het volgende artikel. Succes met al wat je doet ?

  2. Ik ben erg benieuwd wat het aankomende jaar je gaat brengen. Soms hoef je ook niet heel strakke plannen te hebben om toch een hoop mooie dingen te beleven. Ik hoop dat je ons weer meeneemt in je verhalen over alle gebeurtenissen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *