Fietstocht van de maand: november 2017, kleuterhobby’s

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: de lokalen van volksdansgroep De Kegelaar te Wilrijk

Afstand: 2,8 km + 0,8 km + 1,6 km + 1,8 km + 1,4 km + 1,2 km = 9,6 km

Weersomstandigheden: Een frisse herfstdag, zo’n 7°C en dreigende buien

Tijdstip: 9.52 u – 11.24 u

Duurtijd: 1 u 32 minuten

Fietsuitrusting: Joris in de fietskar, Arne afwisselend in de kar en op het fietsstoeltje

Wie? Ik, Joris en Arne

Kledij: winterjas, sjaal en handschoenen

Opmerkingen: Wilrijk, de plaats waar striptekenaar Jef Nys het grootste deel van zijn leven gewoond en gewerkt heeft, heeft sinds kort de grootste stripmuur van Vlaanderen. Ik fiets daar zo goed als dagelijks voorbij, bijvoorbeeld bij het rondfietsen voor kleuterhobby’s. Iets waar je als mama blijkbaar niet aan ontkomt.  Gelukkig heeft Joris tot nog toe maar één hobby en kan ik hem brengen met de fiets, hoera! Maar hij moet ook gehaald worden, en aangezien de papa zaterdagvoormiddag niet thuis is is dat ook mijn taak.

Terwijl Joris op de volksdans leert huppelen op allerlei leuke kinderliedjes moeten en Arne ik ons een uurtje bezig houden. Meestal spendeer ik deze tijd met wat boodschappen maar afgelopen zaterdag was wel een beetje extra druk. We zitten namelijk met een onverwacht probleem. Joris kan dan wel fietsen, maar nu het kouder wordt zijn handschoenen geen overbodige luxe. En wat blijkt? Kleine kinderhandjes kunnen niet goed remmen met handschoenen aan, zucht. Dus moest Joris mee in de kar en Arne was daar niet helemaal content mee.

Na Joris afgezet te hebben gingen Arne en ik nog even langs de Colruyt voor vochtige doekjes want hij ging logeren en het vorige pak was ineens spoorloos (thuis gebruiken we wasbare doekjes). Daarna ging de tocht verder langs Dreamland om wat loopfietsjes uit te testen want Arne is binnenkort jarig! Helaas zijn Arne zijn beentjes nog wat kort voor zo’n fietsjes. Hopelijk groeit hij snel. En dan was het uurtje alweer om en vertrokken we terug naar grote broer Joris. Onderweg naar huis nog even stoppen aan school om de wafels van de wafelverkoop op te halen en voila de zaterdagvoormiddag toer zat erop!

3 gedachten over “Fietstocht van de maand: november 2017, kleuterhobby’s

  1. Joris wordt een beetje groot om de fietskar te delen met zijn broertje Arne och arme Arne laat dat duidelijk merken en Joris zit er met opgetrokken knietjes ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *