Fietstocht van de maand: december 2017, sneeuw!

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: interimkantoor gelegen op ‘het eilandje’ in Antwerpen

Afstand: 11,3 km

Weersomstandigheden: Sinds de dag voordien lag er overal een flinke laag sneeuw, aangevuld met nog een laagje verse sneeuw vlak voor vertrek. Gelukkig stopte het met sneeuwen en was het tijdens de tocht fris (3°C) maar droog, met op het einde toch een buitje van smeltende sneeuw.

Tijdstip: 10.10 u u – 11.30 u

Duurtijd: 1 u 20 minuten

Fietsuitrusting: Fietstas

Wie? Ik

Kledij: Vanwege de sneeuwdrap die overal lag koos ik voor bottines en nam ik mijn goede schoenen mee in mijn fietstas. Uit voorzorg voor meer sneeuw trok ik mijn regenbroek aan die ook wel hielp tegen de kou. Verder droeg ik nog dikke handschoenen waarmee ik helaas toch nog bevroren vingers kreeg.

Opmerkingen: Soms is de fiets toch niet het ideale vervoersmiddel. Dat mocht ik gisteren ondervinden toen ik vertrok voor een intakegesprek bij een interimkantoor gelegen op het eilandje, zo’n 9,8 km van bij ons thuis. Een afstand die perfect te doen is met de fiets en bovendien aan de andere kant van onze niet zo autovriendelijke stad. Maar de sneeuw gooide roet in het eten. Ik vertrok ruim op tijd maar de fietspaden lagen vol met half gesmolten sneeuwdrap. Voorzichtig om niet te vallen (want zwanger!) baande ik mijn weg door deze viezigheid. Optimistisch denkend ging ik ervan uit dat de grote fietspaden wel sneeuwvrij gemaakt zouden zijn. Fietspad na fietspad ploeterde ik verder maar helaas, mijn optimisme moest al snel plaats maken voor de realiteit: ik was bijna een uur onderweg en nog maar net aan het Justitiepaleis. Met bevroren vingers en tenen belde ik het interimkantoor om de afspraak te verzetten en begon aan de tocht terug naar huis. Tja, als de fietsinfrastructuur niet meewerkt ben je niet veel met een goede fiets. Op de kleine wegen lag er ook nog veel sneeuwdrap op de rijbaan maar de grote wegen waren wel sneeuwvrij. Deze ene keer was de auto dus een betere keuze geweest.

Deze tocht bracht mij wel langs het sneeuwvrouw kunstwerk welke later op de avond in het nieuws kwam samen met Thijs en Joris die vol bewondering stonden te kijken.

 

4 gedachten over “Fietstocht van de maand: december 2017, sneeuw!

  1. Jammer dat er niet wat meer werk wordt gemaakt van het vrijmaken van fietspaden. En zonde dat je zover bent gereden en toch niet op je bestemming bent geraakt. Nog een dikke proficiat met je zwangerschap!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *