Verjaardagsbrief aan onze 2-jarige Arne

Liefste Arne,

Ook aan jou schrijf ik met veel liefde een verjaardagsbrief. Zodat je later kan terugkijken wat voor een lieve peuter jij was en wat je zoal deed. Ik heb de indruk dat ik veel minder over jou schrijf en vertel dan over je grote broer Joris. Wat hij doet is allemaal nieuw voor ons maar een peuter hebben we al een keer gehad. Toch ben jij uniek op jouw manier. Het grote verschil is dat jij altijd hebt moeten concurreren om aandacht van mama en papa, en je hebt zo je trukjes gevonden. Je kan heel ondeugend lachen en hangt graag de clown uit, en ook jouw liedjes stellen we altijd heel erg op prijs.

Je bent zo vrolijk en lief dat het heel moeilijk is jou iets te weigeren. En wat je wil kan je al heel goed duidelijk maken! Vooral op vlak van eten hebben we het met jou even moeilijk gehad. Je verdroeg in het begin sommige voedingsmiddelen niet en hebt ook een uitgesproken voorkeur voor alles wat zoet is. Ook de textuur is belangrijk, boterhammen vond je in het begin maar niks en yoghurt met stukjes in moet je nog steeds niet hebben. Ook al ben je klein voor je leeftijd, je groeit intussen goed en dat stelt ons gerust. Joris, jouw grote voorbeeld, kan met zijn gezonde eetlust je soms toch nieuwsgierig maken om eens een klein hapje te proeven. En zo hopen we dat je langzaam verschillende smaken leert ontdekken en plezier vindt in het eten.

Het heeft een tijdje geduurd eer je alleen kon stappen, net als Joris was je al 18 maanden toen je voor het eerst enkele stapjes alleen durfde zetten. Je kon toen al langer achter je loopwagen stappen maar was nog heel voorzichtig en bang om te vallen. Daar is nu niets meer van te merken… Je klimt op en over zetels, tafels, stoelen en loopt lachend rondjes rond de zetel. Ook trappen lopen kan je, maar liefst van al wordt je toch door mama of papa gedragen op de trap. Binnenkort, als je beentjes nog een beetje langer zijn, trekken we er samen op uit met je nieuwe loopfiets!

Je kan ook heel goed zelf spelen. Doosjes die open en toe gaan, knikkers en ballen zijn momenteel jouw grote favoriet. Je hebt nu ook een boerderij met diertjes om mee te spelen en poesje mauw is je dikste vriend. Samen boekjes lezen doe je ook heel graag, je gaat dan zelf in je speelgoedkast een boekje halen en komt er mee naar papa of mij. Dan moeten wij voorlezen, liefst 5 keer achter elkaar hetzelfde boekje. In het begin was Joris vooral boos als je in de weg liep of aan zijn speelgoed kwam maar de laatste tijd worden jullie stilaan dikke vrienden. Sinds je opdrachtjes begrijpt trekt Joris je soms aan je handje mee om samen te gaan spelen. Dan moet je balletjes of knikkers terug rollen en toont Joris wat je moet doen tot je het snapt. Jullie maken samen ook verschrikkelijk veel rommel, gelukkig help jij mama en papa graag met opruimen. Ook koken doe je graag, zodra papa of ik in de keuken komen schuif jij je trapje al naar het fornuis om te helpen. Roeren maar ook stukjes groenten in de pot doen kan jij als de beste! Je verstaat al heel goed wat we zeggen en je woordenschat breidt dagelijks uit.

Het komende jaar staat je een grote verandering te wachten, binnenkort ben je niet meer de jongste want er komt een broertje of zusje bij. Jij krijgt dan de ondankbare plaats van de middelste in ons gezin, maar ik ben ervan overtuigd dat jij met je zotte kuren en lieve lachjes ons hart zult blijven stelen.

dikke kus,

je mama

2 gedachten over “Verjaardagsbrief aan onze 2-jarige Arne

  1. Proficiat met jullie 2
    zoontjes en nummer 3 is zich aan het klaarmaken om een stapje in de wereld te zetten.
    Fijne dag en geniet van jullie gezinnetje ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *