Fietstocht van de maand: januari 2018, Fietsen door de werf is écht verboden

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: het nieuwe werk

Afstand: 8 km

Weersomstandigheden: Mistige ochtend met temperatuur rond 6°C

Tijdstip: 7.50 u – 8.25 u

Duurtijd: 35 minuten

Fietsuitrusting: Fietstas

Wie? Ik

Kledij: Omdat het nog donker is wanneer ik naar mijn werk vertrek en ook wanneer ik naar huis ga, kies ik ervoor om goed op te vallen met een fluovestje! Verder zijn handschoenen en een dikke jas onontbeerlijk bij deze temperaturen en neem ik steeds een regenbroek en overschoenen mee in mijn fietstas voor de occasionele onverwachte regenbui.

Opmerkingen: Sinds 2 januari ziet mijn dagdagelijkse routine er helemaal anders uit want ik ben gestart met een nieuwe job. Ik prijs mij heel erg gelukkig dat deze job slechts 8 km van thuis verwijderd is en ik dus gemakkelijk met de fiets kan gaan. Op die 8 km kom ik wel langs TWEE omleidingen door wegenwerken! Er staat duidelijk aangegeven dat fietsen door de werf écht verboden is dus volg ik braaf de fietsomleiding die er voorzien is. Daardoor loopt mijn route voor een stuk door rustige woonwijken in plaats van langs drukke banen. Rustiger om te fietsen dus en eigenlijk is de nieuwe route ook wel korter, maar door alle bochten en kleine paadjes is het tempo ook wat lager. Toch ben ik nog altijd sneller dan wanneer ik met de auto zou moeten aanschuiven langs die wegenwerken 🙂 Onderweg fiets ik door dorpskernen die nog mooi versierd zijn met kerstverlichting en zo kom ik uiteindelijk op de boeren buiten waar het nieuwe werk gelegen is. Daar kan ik mijn fiets in een goede fietsenstalling zetten, met uitzicht op zakken mest.


 

 

 

2 gedachten over “Fietstocht van de maand: januari 2018, Fietsen door de werf is écht verboden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *